ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Скайпотерапия - утеха срещу депресия

Скайпотерапия - утеха срещу депресия

Скайпотерапия
Електрическа пила за пети с ролки
Препоръчано за теб:
Електрическа пила за пети с ролки
20.00 лв.
Виж ››

Класическото посещение в кабинета на психотерапевта, където пациентът се разполага удобно на диванчето, се оказва вече остарял метод за лечение на депресивни състояния.

Доста дълго време диванчето на психотерапевта беше мястото, където хората са готови да излеят всичките си мисли. В кабинета на специалиста може да се сподели неприятната и болезнена истина, след което човек получава успокоение или начин да намери верния път.

Всичко това вече е отживелица. Ако имате нужда някой да ви помогне за депресия, в която сте изпаднали, или пък за някаква ваша фобия, вече има много по-лесен начин, отколкото до момента. Вече няма да губите време в записване на часове или обикаляне на града, докато стигнете до мястото.

Можете да изливате чувствате си и да споделяте със специалист, но вече от дивана във вашия хол, като използвате компютър. Има няколко компютърни програми, които могат да помогнат да разрешите дребни проблеми. Често срещани са и разговорите с психотерапевти по Скайп, така че това също е добра възможност, а и ще спести време.

Депресия

Според психотерапевта Джоана Бава, този начин на провеждане на сеансите е много по-добър. Хората могат да се възползват от помощта на специалист по всяко време, при това без да си тръгват от работа или да търсят кой да гледа децата, докато ги няма. Графикът им не се товари и вече е съвсем възможно докато пациентът е в Брайтън, психотерапевтът да бъде в Лондон.

Анонимността е по-предпочитана от господата, твърди Бава. Мъжете са склонни да използват терапия и да споделят своите чувства, в случай че не могат да бъдат разпознати.

Според проучване, което е направено сред 300 пациенти, терапията чрез онлайн комуникация с терапевта е по-добра. Скайп-разговорите са помогнали на повечето от участниците.

Друго проучване, което е направено в Цюрих, посочва подобни резултати. Според специалистите, които са провели изследването, хората, които се борят с депресия, показват по-дълъг ефект от онлайн терапията, отколкото терапията лице в лице.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати