ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Руски лекар лекува пациенти с пердах

Руски лекар лекува пациенти с пердах

Лекар

Доктор от Русия е измислил иновативен начин да лекува пациенти, страдащи от различни зависимости. Лекарят избавя пристрастените от проблемите им, като ги натупва с пръчка, пише вестник Дейли мейл.

При него пристигали хора с всякакви слабости, включително обсебени от секса и от работата си. Всички тези трудности обаче могат да бъдат преодолени след шейсет удара с пръчка по задните части.

Според експерта причината за повечето зависимости е липсата на желание за живот. Боят с пръчка обаче противодействал на това състояние, което често води до психоматични разстройства и самоубийства.

Странният метод за лечение се признава за същински пробив в психологията. Щом дойде на преглед при лекаря си, страдащият първо бива натупан с пръчка, а след това докторът преминава към следващата стъпка, която включва разговор с пациента.

Предполага се, че след няколко сеанса пристрастеният си казва всичко, освобождава се от зависимостите и си тръгва като прероден от лекарския кабинет.

Автор на необикновената терапия е д-р Сергей Сперански, който е директор на отдела за биологични изследвания към Медицинския институт в Новосибирск. Той не се притеснява да сподели, че също се е подлагал на бой с пръчка, за да надмогне някогашната си депресия.

Към лечението на д-р Сперански се присъединява и психологът д-р Герман Пилипенко, който може да се похвали с над хиляда излекувани пациенти. Според двамата специалисти по-голямата част от групата, състояща се от 30 човека, реагира положително на лечението и могат да преодолеят болезнените си състояния.

За да опитате новата руска терапия, ще трябва да заплатите 3000 рубли или почти 50 паунда. Лекарите съветват пристрастените да се подлагат на процедурата по 2-3 пъти в седмицата, в продължение на три месеца. След това са препоръчителни контролни посещения на всеки един месец през следващата година.

Пациентите на руските специалисти са мъже и жени на възраст от 17 до 70 години. Тези от тях, чиято зависимост е много силна, се лекуват с 60 удара.

Други с по-леки състояние получават и по-малко удари. Преди процедурата да започне, пациентът се подлага на изследване, за да са сигурни лекарите, че сеансите не биха му предизвикали сърдечни проблеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Dodo
Dodo
11.10.2014 12:09
Това потвърждава колко мъдри са били нашите баби и дядовци, които профилактично са ни потупвали по задниците...превантивно са ни поддържали здрави ;)
4
0