Контрастен воден масаж при болки в ходилата

Уморени Крака

Болки, подуване и напрежение в ходилата могат да се появят по много причини. Сред тях са и носенето на неудобни обувки, прекарване дълго време в седнало положение или пък изморително ходене.

При съществуването на толкова много болкоуспокояващи средства е направо недопустимо да се оставите на болезненото усещане и да не предприемете нещо.

Започнете деня със свежи и отпочинали ходила, като елиминирате болката още през изминалата вечер. За тази цел се подложете на контрастен воден масаж. Той е изключително лесен и не изисква почти никакви средства. Достатъчно е да си набавите два легена. Напълнете единия с поносимо гореща вода, а другия-с ледена.

Седнете на стол или легло и поставете легените пред себе си. Събуйте се и потопете краката си първо в горещата вода. Задръжте ги 2-3 минути и ги извадете от съда. Сега е ред да ги потопите в ледената вода. Оставете ги в нея няколко минути и ги извадете.

Повторете практиката още няколко пъти, докато горещата вода стане хладка. Ще забележите облекчение веднага, тъй като благодарение на този контрастен своеобразен масаж кръвоносните съдове се разширяват и свиват.

Етерични Масла

Ако смятате че този вид масаж не ви е по вкуса, можете да приложите и класически, като използвате смес от 3 капки масло от салвия, 3 капки лавандулово масло и 6 капки бадемово масло.

Разнесете тази смес по дланите си и след това разтрийте предварително измитите си крака с кръгови движения. След като нанесете маслата, оставете в покой известно време, докато бъдат усвоени от кожата.

В случай че усетите болезненост в краката и не разполагате с никое от посочените масла, можете да се освободите от дискомфорта, като напълните един леген с хладка вода и прибавете вътре 3-4 супени лъжици морска сол.

Стъпете във водата и започнете лекичко да натискате с ходила солта. Оставете във водата, докато солта се стопи. След това извадете краката си и ги избършете. Повдигнете ги върху стол или табуретка. Останете така известно време и ще почувствате облекчение.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати