Най-добрите домашни средства срещу инфекция на синусите

ябълков оцет

Около 37 милиона американци страдат от синузит. Те знаят колко неприятно и дразнещо би могло да бъде това възпаление, което причинява главоболие и ви кара да се чувствате зле. Но има и средства за лечението му.

Вижте в галерията горе как с домашни средства да се справите с ужасните симптоми на синузита.

ябълков оцет

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е средство, което се използва за борба с много заболявания, но е най-ефективен срещу синузит. Просто трябва да пиете по една супена лъжица ябълков оцет три пъти на ден.

Можете да го приемате чист или разреден. Друг начин за употребата му е да смесите една чаша ябълков оцет с половин литър вода, загрейте и вдишвайте парите. Не забравяйте да затворите очите!

куркума

Куркума

Също като ябълковия оцет и куркумата е известна с ползата си при справянето с много здравословни проблеми. Куркумата има противовъзпалителни свойства. Тя съдържа куркумин – съставка, която лекува инфекцията и изчиства дихателните пътища. Така че подправката дава изключителни резултати при лечението на синузит.

Физиологичен разтвор за носа

Физиологичният разтвор за носа е друго лечение на синузита. Направете си го сами у дома, като смесите една щипка сода за хляб, една четвърт чаена лъжичка морска сол, капачка водороден прекис за хранителни цели и чаша топла вода. Може да не харесате това лечение, но физиологичният разтвор за изплакване на носа е едно от най-ефективните домашни средства срещу синузит.

риган

Масло от риган

Маслото от риган може да се използва по два различни начина за лечението на синузит. Единият вариант е да поглъщате маслото, а другият е да си правите инхалации с него. Маслото от риган подобрява храносмилането, бори се с инфекциите и повишава жизнените сили на организма.

синузит

Упражнения срещу синузит

За моментално изчистване на запушения нос може да използвате две упражнения. Първото може да изглежда глупаво, но е много ефективно. Покажете върха на езика си между зъбите, приберете го обратно в устата и натиснете леко с показалеца и средния пръст на едната си ръка между веждите. Редувайте изплезване и натискане за 20 секунди.

При другия метод наведете главата си леко назад, стинете носа с пръстите на едната си ръка и задръжте дъха си възможно най-дълго. Накрая поемете въздух и носът ви е чист.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати