Хората оглупяват от бонбони

Оглупяване
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Редовното ядене на бонбони влияе негативно върху умствените способности на хората, твърдят британски изследователи. Честото тъпчене с бонбони води до високо ниво на холестерол.

С всеки погълнат бонбон или дори облизване на близалка човек получава концентрирана порция въглехидрати. От това рязко се повишава нивото на холестерол в кръвта.

Такива резки повишения провокират рязка промяна в енергийното ниво на организма в продължение на целия ден. Затова не се учудвайте, че мозъкът ви, който се изморява от такива сривове, отслабва концентрацията на внимание.

Бонбони

Често посягате към сладкото, за да се възстановите и да получите доза тонизираща енергия, но на практика това води дотам, че се чувствате уморени и не можете да работите добре.

Освен това високото ниво на холестерол води до прогресиращо намаляване на слуха, което не забелязваме, защото процесът протича много постепенно. Вината отново е в холестерола.

Плаките замърсяват съдовете, които водят към ухото, от което страда слухът. Умствените възможности и слухът зависят до известна степен едни от други, затова лекарите препоръчват редовно да проверявате нивото на холестерол в кръвта ви.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати