ezine.bg»Статии»Здраве»Абортът може да ви докара алкохолизъм

Абортът може да ви докара алкохолизъм

Абортът може да ви докара алкохолизъм
Електрическа пила за пети с ролки
Препоръчано за теб:
Електрическа пила за пети с ролки
20.00 лв.
Виж ››

Едва ли има жена, която да не знае, че абортът може да доведе до необратими последици.

Според изследванията, проведени от група британски учени, ръководени от Алън Грегър, абортът има негативно влияние не само върху физическото здраве на жените, но също така и отрицателно въздействие върху психиката й.

Резултатите от проучванията са категорично, че абортът може да доведе жената до състояние на алкохолизъм.

Жената, която прекъсва бременност, започва да търси утеха в алкохолни напитки и опияняващи хапчета, опитвайки се да потуши съвестта си, безпокойство и тревогата.

Загуба на дете от принудителен аборт или спонтанен аборт значително влияе върху психиката на жената и повишава три пъти повече вероятността тя да изпадне в зависимост от алкохол и наркотици.

Учените от Англия направиха списък с най-честите причини, които карат жените да абортират. Най-често те правят това, тъй като детето не е било планирано.

Абортът за много жени е единственият възможен избор, когато са налице гинекологични заболявания и има опасност детето да се роди с недъг или болно.

Сред причините за аборт са също страх в бащите от задаващите се семейни окови или проблеми от финансово естество, които плашат родителите, че няма да осигурят щастливо бъдеще на децата си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати