ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Стресът помага за вталяването

Стресът помага за вталяването

Хранене

Когато изпитваме стрес – например при обичайното посещение при зъболекаря, организмът ни изгаря огромно количество енергия. Това се случва обаче само когато стресът не преминава в депресия.

При това отслабването става на импулсен принцип, много бързо, понякога повече от килограм дневно. В това отношение стресът ни помага да отслабнем, като ускорява метаболизма.

Стресът изкарва от тялото ни излишните течности. „Полезните” стресове се делят на две категории: за душата и за тялото. Към първите спадат адреналиновите удоволствия, например екстремно спускане със ски, скачане с бънджи или парашут.

Към вторите спадат сауната, контрастният душ, рязко увеличаване на физическото натоварване за кратко време – поход, тренировка, почистване на дома. Този вид стрес е полезен, когато след дълга диета килограмите престават да спадат.

Ако обаче стресът прерасне в депресия, метаболизмът намалява, което води тялото до сънно състояние. При това положение храната вместо да се трансформира в енергия, се отлага в мастните депа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати