Жените оплешивяват от басейна

Плуване
3 броя неопренови маски за многократна употреба-23%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя неопренови маски за многократна употреба
30.00 лв.
23.10 лв.
Виж ››

Според последните изследвания на американски учени, басейнът води до косопад при жените. Една от причините за това са химическите вещества, които се съдържат във водата.

Учените от Университета на Уисконсин сравнили състоянието на косите на жените, които използват закрити обществени басейни веднъж седмично и жените, които предпочитат да плуват в естествените извори.

Също така взели предвид продължителността на водните процедури. И двете групи дами плували най-малко 10 минути по два пъти в седмицата в продължение на две години.

В хода на проучването се установило, че жените, които плуват в басейн, са изгубили една трета от косата си. Освен това косъмът им изтънял и косата като цяло оредяла. А при дамите, които плували в реки, язовири или морета, не настъпила промяна в качеството на косъма и косата им.

Факт е, че с цел дезинфекция на обществени басейни, се добавя много белина. При къпане косата е в пряк контакт с хлорираната вода. Дори и гумените шапчици не са в състояние да я предпазят от вредните действия на хлора.

Преди време експертът в областта на опадането на косата д-р Лари Шапиро се бе изказал, че мъжете и жените оплешивяват заради приема на препарати за отслабване и продукти, съдържащи белтъци.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати