Кои действия на родителите вбесяват тийнейджърите

Действията на родителите понякога много вмесяват тийнейджърите

Непрекъснато се сблъсквате с гнева на своя син или дъщеря, но не знаете защо вашият тийнейджър е толкова нервен? Е, в тази статия, ще научите някои неща, които децата ви не ви казват, но ги мислят. Разберете кои родителски грешки вбесяват тийнейджърите!

1. Навлизане в личното пространство

Всички сме чували това за личното пространство... Но то наистина е важно. Представете си следната ситуация: Отивате да извикате сина си или дъщеря си за вечеря, и влизате без да почукате. В това време той/тя се облича, говори нещо лично с приятел/ка, или пък прави друго нещо, което не иска вие да знаете. В този момент може и да не ви го казва, но вътрешно ви е страшно ядосан/на. Вместо това вие почукайте. Така хем няма да ви е сърдит/та, а пък и ще се научи на обноски. Все пак всички се ръководим по действия, а не по думи.

2. Критикуването за стила

Да си го кажем честно! Всеки е минал през това да се критикува стила му. Било то, че е смешен, много черен, много шарен. Да но когато един родител каже това на тийнейджър, е много изнервящо. Тийнейджърите са в тази възраст, в която опознават себе си и експериментират с нови неща. Така че оставете ги, няколко пъти ще се облекат така, но все в един момент ще ѝм писне. Огромна родителска грешка е непрекъснато да се критикуват децата!

3. Постоянното питане

Да всеки родител се интересува от детето си, но някои неща стават вече прекалени. Например, детето не е изляло от стаята си и вие започвате да питате: Какво правиш толкова време там? Подобно поведение е изнервящо, обсебващо и досадно. Нормално е в един момент търпението на детето да свърши, и то да избухне. А вие, от своя страна, ще си мислите, че си имате работа с проблемен тийнейджър.

4. Обсебвате децата

Майка и дъщеря тийнейджърка

Да, всеки родител иска да прекарва време с детето си, но да сте залепени за него като пиявица, е едно от нещата, които тийнейджърите мразят. Например дъщеря ви ви казва, че ще ходи с приятелка до някой магазин и вие: О, обличам се и аз идвам!

5. Държите сметка за парите

Интересувате се какво си е купило детето ви. Но понякога това става страшно досадно. На вас приятно ли ще ви е това? Не, нали!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати