Ezine.bg»Статии»Семейство»Тийнейджъри
Тийнейджъри

Тийнейджъри

Тийнейджъри, съвети и материали за тийнейджърските взаимотношения. Тийнейджърът в днешния модерен свят.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да привлечем вниманието на момчеКак да привлечем вниманието на момче
28 Окт.
Отдавна отминало е времето, когато момичетата са очаквали от момчетата първи да покажат чувствата си или пък да ги поканят на среща. Как да привлечем вниманието на момче?
Мокри сънища при тийнейджъритеМокри сънища при тийнейджърите
16 Дек.
Какво трябва да знаят тийнейджърите за мокрите сънища? Мокри сънища при тийнейджърите - много деликатна тема за всеки младеж.
Колко продължава пубертетът при момчетатаКолко продължава пубертетът при момчетата
24 Ноем.
Кризите съпътстват човека през целия му живот, означавайки преход към нов етап на развитие. И, разбира се, най-известната, най-дългата и поразителна криза е пубертетът. Това е периодът, който засяга всички: и момчета, и момичета. Какво трябва да знаем?
Защо трябва да зачитаме личното пространство на тийнейджърите?Защо трябва да зачитаме личното пространство на тийнейджърите?
14 Ноем.
Всеки човек има право на лично пространство, като това важи с пълна сила и за децата. Те също искат понякога да се усамотят и да останат сами със себе си, като вашият син или дъщеря не са изключение от това правило.
Детето ви бяга от училище? Ето какво да направитеДетето ви бяга от училище? Ето какво да направите
23 Май
Детето ви бяга от училище. Това почти винаги е скандал, но толкова лошо ли е, ако детето отсъства от часове от време на време? Нека да разгледаме защо едно дете може да прескочи някои задължителни часове в училище
Как да се справим с конфликтните съученици?Как да се справим с конфликтните съученици?
02 Май
Във всеки клас има поне едно дете, което създава проблеми чрез своя конфликтен, труден характер. Тормози ли ви и вас някой такъв съученик? Дори без да го закачате, той ви напада, заяжда се и ви предизвиква – само и саво да влезете в словесен сблъсък.
Как да се справим с дългия пубертет при децатаКак да се справим с дългия пубертет при децата
18 Февр.
Пубертетът вече трае по-дълго - вижте какво обясняват учените за това. Пубертетът е един от най-трудните периоди в човешкото развитие, както за детето, така и за родителите му. Ето някои съвети за деца и родители - как да се справите с пубертета.
Колко време е безопасно да прекарват децата пред екрана на мобилните устройства?Колко време е безопасно да прекарват децата пред екрана на мобилните устройства?
08 Окт.
Днес детето вече не е малчуганът, който рита топка или кара колело навън по цял ден. Малкият човек е вторачен в екрана почти денонощно. Докъде се простират вредите от прекаленото взиране в екрана на мобилно устройство?
Кои действия на родителите вбесяват тийнейджъритеКои действия на родителите вбесяват тийнейджърите
14 Март
Непрекъснато се сблъсквате с гнева на своя син или дъщеря, но не знаете защо вашият тийнейджър е толкова нервен? Е, в тази статия, ще научите някои неща, които децата ви не ви казват, но ги мислят. Разберете кои родителски грешки вбесяват тийнейджърите!
Как да възпитаваме тийнейджър?Как да възпитаваме тийнейджър?
09 Март
Какво е характерно за тийнейджърската възраст и как можем да възпитаваме един тийнейджър, така че той да се превърне в един (поне) относително разумен и здравомислещ човек? В периода 13-19 години в организма на младежите и девойките буквално бушува.