Бебе на хоризонта - неща от първа необходимост, които трябва да имаш вкъщи!

аксесоари за бебе

Да имаш бебе вкъщи безспорно е огромна отговорност, идваща с куп задължения. Това е и най-голямата радост, която родителите биха могли да изпитат, а и всички около тях. Малкото човече става новият командир вкъщи, но преди да го отведеш у дома, трябва да се подготвиш с най-необходимото.

Ето кои са основните неща, които трябва да има в детската стая на твоя малчуган.

1. Кошара – при избора на кошара на мъничето ви, трябва да обърнете внимание на матрака. Той не бива да бъде нито прекалено твърде, нито много мек. Трябва да откриете златната среда. Освен това, добре е да поръчате кошарата първа, за да може да се достави на време.

Ако имате възможност, вземете легло или отделен кош, който да позволява люлеене на бебчето.

2. Количка – като заговорихме за излизане… Бебето трябва да се разхожда. То има нужда да усети природата и да започне да се адаптира към нея от най-ранна възраст. Количката е необходима до прохождането на детето, а често и след това.

Бебе на хоризонта - неща от първа необходимост, които трябва да имаш вкъщи!

3. Нощна лампа – бебетата не могат да заспят на твърде силна светлина или при пълен мрак. Докато е малко, детето ви ще има нужда от лека светлина, ето защо тази работа ще я свърши нощната лампа. Нека лъчите не бъдат много силни, за да не дразнят бебето.

4. Уред за измерване на температурата и влажността в стаята – детето, а и вие не трябва да стоите на място с висока влажност, защото това би могло да предизвика мухъл, а оттам и да навреди на здравето ви. Влажността, която няма да навреди на детето, е между 40 и 60 процента. Що се отнася до температурата, нейните стойности не трябва да повишават 21-22 градуса. Все пак, ако зимата е твърде сурова, може да увеличите температурата, но не прекалено.

5. Столче за кола – ако имате кола и ако сте шофьори, разбира се. Това е голямо удобство, тъй като позволява безопасното превозване на бебето. Както знаем, освен да се приберете вкъщи след раждането, то ще ви послужи и когато трябва да го заведете на профилактичен преглед, когато трябва да вземете храната му и т.н. Има доста причини, поради които може да ви се наложи да излезете от вкъщи заедно с него, така че се подгответе.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати