Имената издават кои деца са хулигани

Деца

У нас все още се спазва традицията да даваме на децата си хубави имена, натоварени с добри поличби, пожелания за здраве, дълголетие, късмет и успехи.

Затова и по детските площадки често може да срещнете Здравко - за здраве, Божидара, която е била божи дар за мама и татко, Атанас - на когото с името са пожелали дълъг живот, Калоян - красивият Иван и др.

Разбира се, на същата детска площадка може да чуете да викат Запрян, Ричард, Дебора, Крум, Явор, Ясен и още стотици вариации на познати, чути, известни или неизвестни детски имена.

Оказа се обаче, че имената не само може да са пожелания за добро здраве и успех, но и да покажат кои деца са хулигани.

След проучване, проведено на национално ниво във Великобритания сред родители и учители, е било установено, че най-непослушните момченца в страната определено носят името Джак, докато непослушните момиченца са кръстени Миа.

Избирайте името на детето умно

За това, че хулиганите носят името Джак, са гласували близо 23 процента от анкетираните. Родители и преподаватели са гласували, че тези малчугани са невъзпитани, тормозят съучениците си и пречат на работата на преподавателите си.

Проучването на британците е показало също, че ако момиченцето се казва Миа, то е твърде вероятно малката дама да се държи непослушно, да отговаря арогантно и да не спазва дисциплината.

От друга страна, ако детето се казва Емили, учителите и родителите смятат, че то определено е злобно и проклето.

Все още учените търсят връзката между поведението на децата и техния интелект.

Такава със сигурност има, което опроличава и от анкетата. Според авторите, което са я провели, децата-хулигани, които е твръде вероятно да носят името Джак и Миа, са най-слабо надарени в умствено отношение.

Децата с някои имена са по-срамежливи

Близо 26 процента от анкетираните са отговорили, че не свързват тези две имена с особена интелектуална сила.

И след като разкрихме имената на непослушните деца, хубаво е да покажем и кои са послушни деца.

Ако детето ви с еказва Артър или Айла, то може би сте от онези късметлии, които имат мило и послушно дете. Зад името Грейс се крият срамежливи и интровертни деца, които имат нужда от повече нежност.

Най-дружелюбните деца носят имената Чарли и Оливия, а първенците в класа по интелект е най-вероятно да се казват Джорджо и Айла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати