Повече от половината обвързани спят сами

Спане

Спането в прегръдките на любимия човек действа не по-малко ефективно от най-зареждащите и релаксиращи терапии. Оказва се обаче, че безкрайното висене на работното място, честото извършване на физически задачи, както и социалните ангажименти, които имаме, се отразяват пагубно на някои от любимите ни вечерни занимания.

Ето защо цели 75 процента от хората във връзка си лягат сами, а не заедно със своя партньор, сочи ново проучване.

Според изследването четири дни от седмицата представителите и на силния, и на нежния пол заспиват сами в семейното ложе. Причината е, че по това време техният любим човек е още в офиса или пък си доработва у дома.

Други причини някои от обвързаните хора да си лягат сами са, че тяхната половинка предпочита да се рови в интернет или да стои пред телевизора, вместо да се гушне до своя партньор.

Данните от проведеното изследване сочат още, че различното време, по което си лягат двамата партньори, се отразява негативно на техните отношения. Оказва се, че една трета от обвързаните, взели участие в анкетата, усещат дискомфорт заради различните навици на своята половинка.

Легло

Нерядко това е толкова голям проблем, че се налага закъснелият партньор да отиде да спи в друго помещения, за да не събуди човека в спалнята.

И въпреки че това проучване намеква за вредата от спането на влюбените в отделни стаи, друго проучване, направено преди години, твърди точно обратното. Според него мъжете и жените не трябва да спят в едно легло, тъй като това се отразява пагубно на господата.

Авторите на изследването, които са американци, дори призовават мъжете да спят колкото се може по-често отделно от своите партньорки. По думите им, когато те прекарват нощите със своите любими, нямат време да си починат, било то заради прекалената бъбривост на дамите или поради други причини.

Дори и за мъжете да е много приятно да заспиват, прегърнали своята любима, те не могат да се наспят пълноценно и на следващия ден пристигат в офиса сънени, уморени и раздразнителни, убедени са учените.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати