ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Интернетът препрограмира психиката на децата

Интернетът препрограмира психиката на децата

Нина НордНина Норд
Джедай
2k351
Интернетът препрограмира психиката на децата
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Учени от университетския колеж в Лондон твърдят, че постоянното висене пред компютъра и ровенето в Интернет препрограмира психиката на малките деца и тийнейджъри.

Заради това те са подложени на по-голям риск от психически заболявания. Според учените благодарение на цифровата революция децата успяват да се справят с няколко задачи едновременно, но цената за това е неспособността да концентрират вниманието си.

По време на изследването 100 доброволци трябвало да отговорят на серия въпроси по време на сърфиране в Интернет. Резултатите отчели, че доброволците на възраст 12-18 години имат нужда от много по-малко време за отговорите, отколкото по-възрастните.

Тийнейджърите, които са израснали със сърфиране в Мрежата, могат едновременно да мислят над няколко въпроса. Но новият тип мислене има и минуси: подрастващите не могат добре да четат и да пишат, защото при по-дълго занимание вниманието им се разсейва.

Според статистиката всяко десето дете в цивилизованите страни страда от Интернет-зависимост. Вече се създават клиники за лечението на това съвременно заболяване. В Пекин например то се лекува с желязна военна дисциплина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати