ezine.bg»Статии»Семейство»Мама и Бебе»Как да държим бебето

Как да държим бебето

Мария ДиковаМария Дикова
Джедай
1507
Как да държим бебето
Фасонка със сензор за движение, 60 W
Практичен аксесоар за вашия дом:
Фасонка със сензор за движение, 60 W
32.00 лв.
Виж ››

Появата на бебето изпълва живота ни с щастие и смисъл, но трябва да научим и много неща относно грижата за малкото човече. Едно от тях е как да го държим правилно. Колкото и да ви се иска да гушкате бебето, помнете, че то е малко и крехко и можете да го нараните. Пипайте го леко и внимателно.

През първите дни от живота си бебето не може само да държи главата си изправена. Ето защо трябва да я придържате. Когато го вземате от креватчето, едната ръка пъхнете под телцето, а с другата придържайте главичката. Можете да извадите бебето и като с двете си ръце нежно го хванете под мишниците, а пръстите ви са зад главичката, за да осигурите опора.

Използвайте свивката на лакътя за опора на врата и главичката на бебето. Трябва да сгънете ръката си в лакътя, да я доближите до корема и нежно да положите детето. Главичкта да е на свивката на лакътя ви, а гръбчето да е опряно на ръката, като с дланта придържате дупето и крачетата.

Как да държим бебето

Когато бебето е изправено, с едната ръка го дръжте, а с дланта на другата осигурете опора на главичката и врата. Дръжте бебето плътно до тялото си, но не го притискайте силно.

Трябва да сте нежни с бебето, да го взимате и слагате внимателно и леко. Дръжте го добре, но без да го стискате силно. Когато порасне малко и може само да държи главата си изправена, вече няма нужда да я придържате.

Как да държим бебето

Щом детето вече е на половин година, можете да сте по-свободни със захвата. Тогава можете да гушкате бебето и с една ръка и е добре да го държите вертикално.

Сложете бебето от едната си страна, като с крачета обхване страничната част на тялото ви на кръста. Придържайте го с ръка, като пръстите ви са под мишницата му. Тази поза е удобна както за любопитните мъници, така и за родителя, тъй като не пада цялата тежест върху ръцете.

Как да държим бебето

Можете да држите детето изправено с лице или с гръб към вас. Лесно е да го гушнете, като го притиснете към гърдите си, с едната ръка подпирате гръбчето, а с другата дупето и крачетата. За бебето ще е по-интересно, ако го държите с лице напред. Гръбчето му ще е опряно в корема и гърдите ви. С едната ръка го придържайте през гърдите, а с другата хванете крачетата, за да има детето стабилна опора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати