Съвети за зимно почистване преди празниците

Зимно почистване преди празниците

За да не ви е натоварено в последните дни преди Коледа, а домът ви е да е разхвърлян, вземете предвид нашите препоръки. По този начин ще имате чиста, весела и светла къща, готова за празниците и гостите.

Създайте план за почистване

Някои задачи за почистването преди празниците трябва да бъдат разгледани по-рано. Като например миене на съдове и пране. Когато изостанете с тези две неща, вие сте много по-стресирани. Направете график за почистване по време на празниците, за да знаете колко време отделяте за всяка задача и в кой ден я планирате.

Почистете добре входа на къщата

Входът обикновено е първата зона, която гостите виждат при посещението си и затова е важно да се почисти възможно най-добре. Правейки малки неща, като избърсване на вратата и плочките, ще получите чист вид. Уверете се, че сте проверили и мебелите в коридора. Ако е необходимо, изтрийте праха, който се е натрупал по краката на мебелите. Това са подробности, които вашият гост може да забележи, когато пристигне.

Дръжте всеки предмет на място, за да имате чиста къща

Нищо не може да отнеме повече време от преместването на чанта, яке или купчина хартия от стая в стая, докато почиствате дома си. Започнете да разтребвате, като най-напред поставите всичко на мястото му и ще видите, че тогава нещата ще вървят много по-бързо.

И когато готвите, отделете време да съхранявате правилно всеки елемент на място, след като го използвате. Спестявате си толкова много енергия и време в дългосрочен план. Не само ще поддържате дома си чист, но и всичко ще бъде, където трябва да е.

Почистване преди празниците

Не прекалявайте с декорациите

Това, че сте склонни да купувате повече декорации всяка година, не означава, че трябва да ги използвате всички. Дори да очаквате много гости, не прекалявайте с декорациите. Елха, коледен венец на вратата и няколко гирлянди са достатъчни за вас и вашите гости, за да се насладите на празничната атмосфера. 

И ако имате гирлянди, които не сте използвали през последните два-три празника, дарете ги. Отървете се от всички напразни украси, над които се е събрал прах. Ще се чувствате много по-добре с повече място за съхранение.

Поддържайте кухнята чиста

Кухнята е мястото, където много миризми се смесват. Затворете вратата, когато готвите, включете аспиратора и сварете няколко лимона, за да премахнете неприятните миризми. Винаги поставяйте чинии и прибори за хранене в съдомиялната машина. По този начин ще избегнете неприятните миризми и ще избегнете натрупването на съдове в мивката. Уверете се, че плотът е добре изтрит, изпразнете хладилника - изхвърлете това, което е изтекло или това, което вече не използвате, и избършете пръстовите отпечатъци от хладилника.

Направете хола гостоприемно пространство

Всекидневната е стаята, в която гостите ви ще прекарват по-голямата част от времето си. Затова се уверете, че сте премахнали всички неща, от които не се нуждаете и създайте спокойна атмосфера със свещи, украса, ароматни масла. Изберете покривка и салфетки в тон с празника. Подберете музика или предаване, което да гледате с близките си.

Уверете се, че банята свети от чистота

Почистване

Поддържайте банята за гости възможно най-празна. Тя е много важна за зимното почистване преди празниците, особено ако смятате да посрещате гости. Съхранявайте парфюмите и кремовете в лесно достъпни шкафове. Почистете огледалата до блясък. Оставете дезодорант спрей на разположение на гостите си и изсипете няколко капки от любимото си етерично масло в тоалетната и върху тоалетната четка. Лавандулата е идеална.

Подгответе спалнята за гости

Свежите чаршафи и възглавници ще накарат гостите ви да се чувстват добре дошли в дома ви, ако планират да останат за една нощ или дори повече. Уверете се, че имат под ръка чисти кърпи и пантофи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати