ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Здраве и хранене на зодия Везни

Здраве и хранене на зодия Везни

Зодия Везни

Везните са от малкото представители на зодиака, които живеят в реалността и са здраво стъпили на земята.

Въпреки че около тях не винаги всичко е идеално, те са изключително благоразположени към останалите и хармонични натури. Дори успяват да ви заразят с тази своя хармоничност.

Рядко изпадат в състояние да се оплакват, а дори да се случи, внимателно подбират хората, пред които да го правят. Освен това внимават какво точно споделят. В тях сякаш е вродено усещането за ред и хармония – подредени и точни са.

Проблемът при Везните е, че крайните решения се вземат доста дълго време – колебанието дали е правилно или не ужасно много ги тормози и не им дава мира. Освен това са силно емоционални.

Салата

Именно тези две качества силно пречат на здравето на Везните. Невъзможността да вземат окончателно решение ги тормози много дълго време и заради това често получават проблеми с бъбреците. Често се появяват и различни кожни обриви.

Всяко вътрешно притеснение се отразява на здравето ни, затова е добре, колкото е възможно, Везните да станат малко по-решителни. Могат и да променят режима си на хранене, както и храната, която консумират. Да се пазят от простуди.

Яйца

За консумация най-полезни за Везните са плодови и зеленчукови сокове, много салати, мед, различни видове ядки.

Да се наблегне на храни, които съдържат повече витамини А, В, С. Яйцата също са препоръчителни, но в умерени количества.

Добре е да похапват и различни видове житни растения – отразяват се много добре на организма. Освен зеленчуковите сокове добре е да похапват и супи, и всякакъв вид по-течни ястия. Рибата е препоръчителна, да се избягват много мазните меса.

Това, което трябва да се избягва и дори да се премахне изцяло от менюто на Везните, са сладкишите. Колкото по-малко сладки изделия похапват, толкова по-добре. Да ги заменят със сладки плодове или с пчелен мед.

Да се избягват млечните продукти. Хубаво е веднъж на една-две седмици представителите на Везните да правят разтоварващ ден, в който да консумират само плодове и да пият голямо количество билков чай с мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 5
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Венета
Венета
10.02.2014 20:51
Тази статия е писана за мен! :-)
1
0
Анонимен
Анонимен
02.10.2013 13:31
Пълна глупост !
Храненето и видовете храни нямат нищо общо със зодията на хората.Как определяте кои храни да яде и кои не,само защото е везна?
3
0
ЯНКА
ЯНКА
29.09.2013 00:55
Ей това са ВЕЗНИТЕ-всичко е 1 към 1!!!
2
0
Дара
Дара
28.09.2013 12:10
Много вярно.Браво
1
0