Типични есенни декорации за дома

Есен

Предимствата при есенни декор за дома е, че можете да използвате красиви материали от природата и не е нужно да харчите много пари, за да хармонизирате декора вкъщи със сезона.

Декорацията с листа е елементарна за правене, материалите са лесно достъпни и в същото време е много красива и подходяща за есента.

Най-лесно е да съберете листа от улицата по ваш избор и внимателно да ги зашиете едно за друго с игла и конец. Ще е получи красив есенен гирлянд, с който може да украсите свода на вратата или да го разположите по дължината на някои рафт.

Може да украсите дома си с букет от сухи листа. За него освен листа са ви необходими сухи треви, клонки, сушени чушки чили и изкуствени слънчогледи, които да подредите във ваза.

Може да съберете и само клонки без листа, които да подредите във ваза по ваш избор. Есенните клони могат да бъдат подредени и в стъклен съд. Важно е само съдът, в който ги подреждате да е цилиндричен, а клоните да са по-къси от височината му.

Слънчоглед

По дъното на съда може да подредите декоративни камъчета, кестени и жълъди или лешници с черупки.

За масата може да направите красив пръстен от салфетки, изработен от жълъди. Трябва само да съберете няколко жълъда, които да нанижете един до друг, докато се образува пръстен. В този пръстен може да поставяте салфетки.

Ако искате наистина красива декорация за дома, ще ви трябват есенни листа, добро лепило и един балон. Надуйте балона и започнете върху него да лепите листата. Когато покриете половината балон, оставете лепилото да изсъхне. След като изсъхне, нанесете върху листата още един слой с лепило и отново изчакайте.

Когато лепилото напълно изсъхне, спукайте балона и ще имате красива есенна купа за дома.

За украса на дома можете да използвате и характерните за сезона плодове и зеленчуци като грозде, круши, дюли и тиква. Плодовете могат да се подредят в купа, която да се постави на масата. За декорация на масата може да използвате и ароматни свещи.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати