ezine.bg»Статии»За Дома»Фън Шуй»Внимавайте с огледалото вкъщи!

Внимавайте с огледалото вкъщи!

Огледало

Във всеки съвременен дом има поне по няколко огледала. Стъклените повърхности все по-често започват да се използват като интериорен акцент и вече можем да ги видим в хола, коридора, дори в спалнята.

В обзавеждането на нови жилища се налага и нова тенденция, която се състои в цели огледални стени. Дали това интериорно решение е добро или не, зависи от това какво ще се оглежда в тях, а и какво е вашето отношение към образа отсреща. Не забравяйте, че можем да превърнем огледалото във верен приятел. Можем да се възползваме от услугите му не само, за да коригираме своя образ, но и цялостната визия на дома си.

Ако не сте от най-подредените личности, то по-скоро не залагайте на тази огледална мода, защото тя ще увеличи хаоса и разхвърляността. Но огледалната стена може и да направи помещението двойно по-голямо и значително по-светло.

Според символиката този предмет провокира искреност и чистота. Ето защо е хубаво да поставите огледало в помещението, в което приемате гости и цялото семейство се събира ежедневно. Това може да е кухнята, холът или трапезарията.

Ако определяте себе си като личност, която държи твърде много на мнението на околните, то сведете до минимум наличието на огледални повърхности във вашия дом. Психолозите твърдят, че това ще ви държи постоянно напрегнати. Това важи с пълна сила и за мебелите с метална повърхност и плочките от полиран гранитогрес.

Огледала

Съществуват много теории относно наличието на огледало в спалнята. Фън Шуй например категорично отрича поставянето на тази вещ срещу леглото, тъй като това отнема от енергията на хората, докато спят. Във всеки случай, ако сте обсебени от външния си вид, то по-добре не го поставяйте на централно място.

Що се отнася до формата на огледалата, класическите такива са овални и правоъгълни. Мнозина хора не знаят, че дори тук се крие някакъв скрит смисъл. Кръгът засилва усещането за завършеност и хармония, докато правоъгълникът подбужда към промяна. Необичайни форми пък предпочитат по-нестандартните личности, които държат да блеснат с ексцентричност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати