Наръчник на перфектната домакиня - цветя за чист въздух

Цветя

Всяка жена може да се похвали с наличието на поне няколко саксии със стайни растения у дома. Освен че придават завършен вид на всяко помещение, много цветя всъщност са полезни за здравето на семейството, тъй като прочистват въздуха.

Днес ще ви запознаем с растителните видове, които се борят срещу бактерии, плесен и въглероден двуокис, често срещани в почти всяко затворено пространство.

Стайни хризантеми

Няма как да не сте виждали тези кичести цветя, които създават настроение веднага. Интересен факт е, че на пръв поглед обикновеното и съвсем достъпно цвете е любимец на НАСА. Именно това растение се използват за качественото почистване на офисите на космическата агенция. Стайните хризантеми ефективно абсорбират амоняк, бензен и формалдехид от въздуха в помещенията.

Фикус

Фикусът е най-популярното мини дърво сред всички собственици на жилища в света. Ако го сложите в голям съд, то може да достигне внушителни размери. Съществуват много разновидности на това растение, но се твърди, че фикус бенджамин е най-добрият, що се отнася до пречистване на въздуха.

Бамбукова палма

Тя е най-доброто средство за пречистване на въздуха от формалдехид. Като за начало би било най-добре да поставите растението на слънчево място, например на перваза на прозореца. След месец можете да я оставите на пода, за да започне да расте - ще имате почти 3-метрова палма и чист въздух.

Папрат нефролепис

Алое

Това цвете също може да се срещне в почти всеки дом, но сложното му име заблуждава, че става дума за екзотично растение. Този сорт папрат всъщност не обича особено много слънчевата светлина, затова е добре да се отглежда в по-тъмни помещения. Той пречиства въздух от ксилен.

Спатифилум

Положително е не само това, че е много елегантно цвете, но и е и много издръжливо. То цъфти почти през цялото лято, предпочита сенчести места и влажна, но не мокра почва. Абсорбира бензен, трихлоретилен и формалдехид от въздуха.

Алое Вера

Ето ги и перфектният вариант за всички дами, които се съмняват в своите градинарски умения. Алоето не достига големи размери, а освен това не изисква и почти никакви грижи.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати