Големите дървета се пресаждат през зимата

Големите дървета се пресаждат през зимата

През зимата градината иска грижи, въпреки че на пръв поглед изглежда спокойна под своята бяла завивка. Редовно утъпквайте снега под дърветата, за да задържите покривката по-дълго там.

Тази процедура ще ги защити и от гризачи, тъй като те не обичат плътния сняг. Когато има обилен снеговалеж, дърветата с огънати от снега клони са много красива гледка.

Но тежестта на снега може да скърши клоните, а има опасност и от образуване на рани, чрез които при затопляне попадат инфекции. Затова след всеки силен снеговалеж с помощта напръчка махайте снега от клоните на дърветата.

Зимата е идеално време за планиране на орязване на короната на дървото. Няма листа по дървото, които да ви пречат, затова обмислете как ще подрежете клоните, когато дойде време за това.

Вгледайте се и открийте къде клоните растат навътре в короната, къде има болни клони и ги завържете с ярка лента, за да издържи до пролетта.

Ако искате да пресаждате старо дърво, сега е моментът. Доста е трудно, но това е единственият начин, при който не рискувате то да изсъхне след преместването.

Но за да успеете на сто процента, подготвителните работи трябва да са извършени още през пролетта. За целта по целия периметър на короната на избраното за пресаждане през зимата дърво се изравя канавка с широчина около 70 см и се напълва с плодородна почва.

Големите дървета се пресаждат през зимата

През есента се копае дупката, където ще се пресади дървото. През зимата, когато земята замръзне на дълбочина около метър, се отстранява земята от канавката.

С помощта на специална техника се пренася голямото дърво заедно с корена и замръзналата земя около него на новото място. Която част на дървото преди е сочела на север, трябва да сочи и при пресаждането.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Luna
Luna
08.01.2017 08:59
Lunita

Снощи санувах,че предните два зьба ми падат.Какво означава?
0
0