С тази хитра тактика бързо ще откриете изгубените вещи

Гардероб

Ако често ви се случва да губите вещи в дома, може да използвате този хитър трик, за да откриете изгубеното, вместо да търсите без предварителна стратегия.

Според ново проучване на учени от университета в Абърдийн, когато хората изгубят своя вещ, губят прекалено много време в търсене по подредената част от жилището си.

Да търсите това, което сте изгубили, в най-използваните шкафове и по подредените плоскости, е непродуктивно, казват специалистите пред британския Индипендънт.

Когато не намирате своя вещ, най-добре е да започнете с търсене по най-разхвърляните места във вашия дом – шкафовете и килер, ако имате такъв.

В районите, където има най-много струпани вещи, е най-вероятно да е загубеното.

Учените са провели няколко експеримента със студенти. Наблюдавани са реакциите на учащи, които е трябвало да търсят премети на специфични места, разделени на две целеви линии – едната е била видима, а другата била по-незабележима.

Вещи

Чрез проследяване на движенията на очите, изследователите открили, че дори когато целевата линия е по-трудно доловима, участниците са отделили същото време за намиране на предмети.

Крайните резултати показали, че студентите, които започнали да търсят по неорганизираните места, открили много по-бързо от групата, които е търсела по подредените места.

Ако изгубените вещи бяха на открито място, щяхте да ги забележите с периферното си зрение и затова да търсите там е безполезно, споделят изследователите.

Така че следващият път, когато загубите своя, постъпете умно и започнете търсенето от най-разхвърляните места във вашия дом.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати