ezine.bg»Статии»За Дома»Двор и Градина»Колко често се поливат розите?

Колко често се поливат розите?

ХрисиХриси
Новак
31415
Рози
Спрей моп с гъвкава основа и екстри
Практичен аксесоар за вашия дом:
Спрей моп с гъвкава основа и екстри
47.00 лв.
Виж ››

Розите са едни от най-красивите цветя на света, любима изненада за всяка дама и невероятно украшение за всяка градина. Ако тези цветя са пленили и вашето сърце, остава да решите дали да си засадите такива в двора или ако нямате необходимите условия, да си вземете саксия вкъщи. Без значение от начина, по който ще отглеждате своята роза, тя има своите специфики и нужди. Колкото повече грижи полагате за нея, толкова по-красива ще бъде тя.

Съществуват около 150 вида розови храсти, всеки различен, уникален, специфичен. От вас зависи, кой от тях ще пусне корени във вашата градина. Нещата, които трябва да знаете за розите могат да се обединят по следния начин.

Най-напред трябва да я засадите или поставите на най-подходящото място, а то се намира на минимум 6 часа слънчева светлина на ден. Розите обожават слънцето, затова им изберете място, където ще могат да се препичат на спокойствие.

Втората най-важна стъпка при розовите храсту, а и при всички цветя, е поливането на розите. Колко често се поливат розите? Важно е да знаете, че тези цветя не гледат на водата като на слънцето. Не е хубаво да я поливате растенията прекалено често. По-добре един път седмично, но качествено, отколкото няколко дни по-малко. Розата се полива само в корена и то в ранни зори или следобед. Хубаво е да не достига вода до листата им, понеже ще почернеят и изсъхнат.

Колко често се поливат розите?

Ако сте избрали варианта с градината, трябва да знаете още някои неща. Рози се засаждат на пролет, в преобърната и рохкава почва. Добре е земята да бъде обработена месец преди засаждането на розите. За да бъде здрава е необходимо да се премахват изсъхналите листа, както и тези с тъмни петна по тях.

Що се отнася до подрязването, то се прави най-добре с градинска ножица, но и острият нож би ви свършил работа. Клончетата се подрязват винаги над най-горната пъпка. Подпомагането на растежа се осъществява като се изрязват издънките над разклонението, от което излизат цветовете. Рози не се подрязват през есента.

Е, с малко информация и много любов може да се радвате на прекрасна роза вкъщи. Тя ще ви дари с красива градина и стилен дом. Ето че само няколко цветя са в състояние да развълнуват както семейството, така и гостите ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати