ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Почивка с децата – не е толкова зле!

Почивка с децата – не е толкова зле!

Почивка с децата – не е толкова зле!

Почивката, прекарана със семейството е нещо безценно! Много хора обаче се плашат при мисълта, че децата ще бъдат с тях през цялата ваканция. Редица въпросителни се въртят в главите им - дали ще отдъхнат пълноценно, усещайки отпуската, или напротив.

Може би ви предстои първа обща семейна почивка или вече сте ходили на такава, но не сте с особено големи очаквания? Ето какво всъщност се случва, когато сте на къмпинг всички заедно… и децата тичат напред-назад.

1. Бъдете спокойни – детето няма да има нищо против, ако го запознаете с пясъка и морето от ранна възраст. Можете да го вземете с вас, просто багажът ще се увеличи с още една чанта. Оставете го да се докосне водата, направете пясъчен замък заедно, нека слънцето го види, като разбира се предприемете необходими мерки за това с подходящ слънцезащитен продукт.

2. Пълноценен сън – бъдете сигурни, че децата ще се впуснат в бурни игри от началото на деня. Те ще изучават средата около тях, ще измислят приключения, ще търчат насам-натам… и в края на деня ще се изморят достатъчно, че сами да поискат да си легнат.

Почивка с децата – не е толкова зле!

3. Ценни семейни мигове – когато правите нещо заедно, вие ставате по-близки. По този начин цялото семейство се сплотява. Ако покажете на децата си нещо полезно като разчистване на плажа, например, ще им дадете ценен урок, който ще възприемат лесно, защото всички участват в работата.

Една почивка може да бъде прекрасен начин да научите много от и за детето си. Ще се изненадате какви неща биха могли да се родят от въображението на малчуганите.

4. Хубави емоции и скъпи спомени – запомнете всеки момент от почивката си с децата, защото той е безценен. Стига да погледнете от позитивната страна, семейният къмпинг би могъл да бъде страшно забавно преживяване. Пък и в крайна сметка, най-важното е да сте заедно!

Почивка с децата

Има много неща, на които бихте могли да научите малките – отговорност, труд, дисциплина, комуникация с другите, морални ценности. А пръв поглед почивка, но също и поставяне на основа или доизграждане на една личност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати