Лошо опакованите подаръци носят повече радост

Коледни подаръци

Случвало ли ви се е да получите чудесно опакован подарък с красива панделка, но когато го отворите, съдържанието да ви разочарова?

Разбира се, красивата опаковка не е гаранция, че дарът ви няма да е хубав, но ново коледно проучване твърди, че неугледно опакованите подаръци понякога се оказват най-добрите и носят най-голяма радост. Даже по-често, отколкото си представяте.

В рамките на изследването дузина хора са били анкетирани как са се чувствали, когато са получили подарък в красив целофан и как когато са им подарявали нещо, което е опаковано по-невзрачно. Те разкрили, че когато получат такъв подарък, изобщо нямат високи очаквания от съдържанието му. Защото когато подариш нещо, което си струва, няма нужда да залагаш на пищна опаковка.

И обратното – най-големите разочарования на хората идвали, когато вземат в ръце нещо голямо и изглеждащо луксозно. Но външният вид често лъже – съдържанието изобщо не отговаряло на опаковката.

Също така има още един вид подаряващи – за които красивата опаковка е много по-важна от подаръка. Те влагали дори повече средства да впечатлят при поднасянето, отколкото да зарадват с това, което се крие под хартията.

Опаковани коледни подаръци

Затова, ако решите да подарите нещо хубаво, не е задължително винаги да е перфектно опаковано. Спестете си часовете на неравна битка с празнични хартии и странни форми на предметите, които трябва да увиете в тях и рязане на панделки, които никога не са достатъчно дълги.

Изобщо не се притеснявайте от аранжорските си способности или липсата на такива. Това е вашата застраховка, че каквото и да сте избрали, на фона на неугледната опаковка винаги съдържанието ще има ефекта уау.

Разбира се, няма нищо по-хубаво от това подаръка да е желан и да е поднесен по фин и красив начин. Така обаче сами поставяте твърде завишени критерии и очаквания какво има под панделката. Затова излиза, че цялата игра по опаковането на подаръци е просто загуба на време, а най-хубавото е, че може да си я спестите с чиста съвест.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати