Защо той продължава да говори за бившата си?

разговор за бившата

Всяка връзка е вълнуваща в своето начало. Именно тогава обаче често възникват и много въпроси относно бъдещето на тези отношения. Един от големите проблеми на повечето дами се оказва постоянното повдигане на въпроса за бившата.

Това може да окаже негативно влияние върху самочувствието на всяка жена и да ви накара да се чудите дали я е преодолял. Ако и вие се чудите какви са възможните причини партньорът ви да продължава да говори за бившата си, прочетете следващите редове:

Иска да ви накара да ревнувате

Това е една от възможните причини приятелят ви редовно да повдига въпроса за бившата си партньорка. Може би го прави в моментите, в които усети, че се чувствате прекалено комфортно или пък тогава, когато самият той се притеснява от вниманието, което вие получавате от други мъже. А ако вие сте приключила връзка наскоро, може би това е неговият начин да прецени дали сте успели да се отдалечите достатъчно от предишните отношения.

Не иска да изглежда неопитен

В някои случаи мъжете сякаш изтъкват колко много предишни връзки са имали или влизат в детайли за отношенията с жената преди вас. Понякога това е признак на несигурност в самия него и издава тревога как изглежда във вашите очи. Мъжете обичат да са по-опитни от жените, затова в някои случаи честото споменаване на бившата му приятелка може да означава, че той не иска да изглежда неопитен в очите ви.

Липсва му нещо, което е получавал в предишната си връзка

Ако ви направи впечатление, че мъжът до вас изтъква конкретни качества на бившата си партньорка, а вие не се припознавате в тях, макар и индиректно, той се опитва да ви каже, че изпитва неудовлетворение от някоя ваша черта на характера.

проблеми в отношенията

Причините могат да са разнообразни – например вие не обичате да готвите, а бившата му го е изненадвала с различни специалитети всеки ден. Обсъдете проблема и вижте с кои черти от характера и двамата можете да направите компромис и с кои – не.

Опитва се да бъде откровен

Някои мъже прекаляват със споменаването на бившата си или в разказването на всевъзможни общи преживявания. Макар и това да изглежда зле в женските очи, понякога мъжете гледат повърхностно на нещата и в техните очи подобно поведение изглежда като жест към вас. Той може би се старае да ви покаже, че няма какво да крие и започва новите си отношения „на чисто“.

Надява се вие да сте по-добра от нея

В други случаи мъжете итъкват негативни качества на партньорката си, разказват ви как бившата му го е наранила или споделя за проблемите в отношенията помежду им. В мъжките очи цялото това упражнение изглежда като опит да накара новата си половинка да прозре проблемите качества, довели до край на старата му връзка, за да се опита тя да ги избегне.

Още има чувства към нея

Тук е важно сама да прецените и да се доверите на истинкта си. Повтаряме – инстинкта, а не типичната за жените параноя от бившата. Ако той не просто споменава отвреме-навреме предишната си приятелка, а тя присъства във всяка една част от живота ви и не минава разговор, без той да я спомене, то може би имате проблем.

Важно е да прецените и начина, по който новата ви половинка говори за бившата си – ако той е спокоен и уравновесен, вероятно тези разговори са процес от опознаването; ако обаче е прекалено емоционален и реагира негативно, използва обидни епитети, умилява се, усмихва се при спомена за нея или избухва, когато го попитате, то може би трябва да изясните преодолял ли я е наистина.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати