ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Тайните на Клеопатра

Тайните на Клеопатра

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1520
Клеопатра
Стилна сгъваема масичка за лаптоп
Препоръчано за теб:
Стилна сгъваема масичка за лаптоп
35.00 лв.
Виж ››

Жените от всички времена са се стремили към красота и привлекателност. Най-красивите от тях са достигали върховете на славата и са оставяли следа в историята.

Една от тези жени-легенди е египетската царица Клеопатра. Легендите за нейната красота са стигнали до наши дни, а името й е символ на женския идеал.

Но силата на Клеопатра не била само в красотата й. Тя е била с остър ум, прекрасна памет, решителна и имала способността да върши всичко като на игра. Именно благодарение на всички тези качества тя е успяла да постигне всичко – богатства, власт, престиж и любов.

Съвременните жени биха могли да се възползват от някои от нейните тайни. До нас са достигнали шест от тях. Те могат да помогнат на жените да постигнат желаните цели в някоя сфера на живота.

Тайните на Клеопатра

Умствените игри – тайната на египетската царица била в това, че предварително премисляла всички детайли, цялата си тактика, всяка дума и диалог. Планирала е и разработвала цяла стратегия.

От всички мъже си е избрала най-добрия – Цезар и е успяла да завоюва любовта му с решителност, смелост и оригиналност.

Любовните игри – Клеопатра е знаела, че мъж, който знае всичко за секса, е трудно да бъде задържан и да го привържеш към себе си, затова тя постоянно е учудвала и интригувала Цезар.

Брачните игри – това е променящо се море – ту тишина, ту буря. Клеопатра се е научила да избягва скандалите и караниците, да отвлича любимия от гнева с приятни дреболии. Тя е успяла да се ожени за Антоний, независимо, че той е имал римска съпруга.

Независимо от всички препятствия тя е успяла да го задържи до края на живота си.

Игри със съдбата – Клеопатра не се е страхувала да предизвиква съдбата и да рискува. Тя няколко пъти е отменяла срещите си с Антоний, като с това е рискувала да го загуби, но в същото време му е подготвяла грандиозна изненада – красив кораб. Изненадата сразила пълководеца, той бил толкова възхитен, че признал Клеопатра за велика царица.

Игри на неподражаемост – основното правило на Клеопатра – живей така, както никой друг и запълвай деня с неподражаеми събития. Клеопатра поканила Марк Антоний в Александрия, когато морето било затворено за плаване и римлянинът останал цяла зима.

Клеопатра сформирала „Общество на неподражаем начин на живот”, в което хората се стремили да да направят всеки ден неповторим. В резултат Антоний забравил напълно римската си съпруга Октавия.

Игри със смъртта – Клеопатра не се страхувала от смъртта и когато разбрала, че с Антоний са обречени, събрала „Общество на съвместно стремящи се към смърт”. Тя изучила смъртта и за себе си избрала екзотична смърт – змийско ухапване.

Клеопатра била наистина удивителна, необикновена и много умна. Тя оставила ярка следа след себе си в историята на човечеството и безценни тайни за успех за съвременните жени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
тереза
тереза
06.08.2013 14:11
Клеопатра е била естествена красавица, къпела се е в мляко , не е носила силикон но е била умна и властна жена.Затова е останала в човешката история.Как ще ги запомнят днешните псевдо селиконни красавици
4
0