Как да станете рано

Как да станете рано

Новият ден трябва да се посреща с усмивка, а не с песимизъм и с въздишка, че трябва за пореден път да станете рано. Има трикове, които ще ви помогнат да се чувствате добре при ранно ставане.

Замислете се като начало каква е целта на ранното ви ставане. Ако знаете, че трябва да станете на всяка цена, то редовното отлагане на алармата на телефона за още пет минути няма да подейства.

Можете да станете рано, за да отделите време за себе си в тишина и спокойствие, и това да е целта на вашето ранно ставане – да имате време за самите вас, докато другите още спят.

Можете да се събудите рано, за да посрещнете изгрева. Друга причина, поради която може да станете рано, е да свършите повече работа и да имате повече време следобед.

Как да станете рано

За да станете рано, трябва да си легнете по-рано. Това е трудно, особено ако сте свикнали да гледате телевизия по малките часове или да работите нощем на компютъра.

Легнете си петнадесет минути по-рано от обикновено и така всеки ден увеличавайте с по пет минути времето, докато не спечелите цял един час преднина.

Избягвайте телевизията, компютрите и преяждането преди лягане. Всичко това води до превъзбуждане на нервната ви система и затова не се чудете, ако не можете да заспите.

Четете в леглото, тъй като четенето в хоризонтално положение води до сънливост. Сутрин не оставяйте на алармата на телефона да ви събуди, а си купете звънлив будилник.

Поставете го далече от леглото, за да се наложи да станете, за да го изключите. След като сте станали веднъж, не лягайте за няколко минути, а тичайте в банята и се освежете.

Изпийте чаша кафе или чай, за да се събудите окончателно и след това направете няколко леки упражнения за тонус. След упражненията закусете обилно.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати