ezine.bg»Статии»Любопитно»Хороскоп»Здраве и хранене на зодия Дева

Здраве и хранене на зодия Дева

Обяд

Практичната Дева проявява повишен интерес към здравето, диети и хигиената, тъй като се страхува да не се разболее и да не успее да свърши заплануваната работа.

Девата е склонна да си приписва симптоми на всякакви заболявания, които установи около себе си. Подобна мнителност може да разболее и здрав човек, затова Девите трябва да си внушават постоянно, че всичко им е наред, а не да търсят съчувствието на околните. Сред Девите има много, които страдат от хипохондрия.

При Девите има опасност от запек, който може да повлияе зле на цялата храносмилателна система, ако се остави без внимание. Чести са стомашните спазми, предизвикани от безпокойство, тревоги и вълнения. Спазмите могат да затихнат, но рядко могат да се излекуват докрай.

Зодия Дева

Девите страдат от възпаления на тънките черва. За превенцията на това състояние е основно правилното и постоянното хранене, разходки и дълги часове сън.

Рационалната Дева винаги има подръка аптечка с лекарства за всякакви болежки. Тя с готовност помага на околните, ако не с дела, то поне с думи.

Девите обичат чистотата и реда във всичко. Ако ръцете на Девата не са чисти, ще предпочете да не се храни. Ако чиниите не блестят от чистота – няма да докосне храната.

Изобретателността на Девата не знае граници, когато става въпрос за диети, хранителни добавки и витамини. Тя експериментира смело върху себе си и върху когото може от близките си.

При Девата всичко е обмислено и пресметнато. Тя педантично ще пресметне калории, белтъчини, мазнини и въглехидрати, ще пресметне вариантите и ще подбере това, което й е по джоба.

Зеленчуци

Основното правило, което трябва да следва Девата, е да избягва храни и напитки, които трудно и дълго се смилат, дразнейки така стените на стомаха и нарушавайки микрофлората му.

Родените под този знак трябва често да използват млечни продукти – всякакви млека, сирена, извара. Трябва да наблягат на плодове и зеленчуци, богати на целулоза.

Предразположението към стомашни проблеми прави полезна употребата на храна с високо съдържание на влакнини. Това означава, че зеленчуци като картофи, зеле, моркови, патладжани, трябва ежедневно да присъстват в храненето.

Девите, които не са вегетарианци, трябва често да ядат телешко месо и заешко. Най-полезните храни за харата, родените под този знак, са нар, кайсии и праскови.

От зеленчуците за Девата са полезни карфиол, грах, бобови култури. Полезно е за Девите да допълват менюто си с фъстъци, бадеми, гръцки орехи, стафиди и сушени смокини.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Пепа
Пепа
10.10.2013 09:37
Всичко е вярно :)
0
0
Диди
Диди
28.09.2013 16:08
За това обичам смокини
1
0