Топ 5 гръцки острови

Санторини

Ако през това лято сте решили да се отдадете на заслужена почивка не на нашето Черноморие, ние ви предлагаме да посетите нашата съседка Гърция. Там има приказни острови, на които можете да се насладите – само трябва да решите какво търсите, дали почивка в истинския смисъл на думата или денонощна лятна фиеста.

Предлагаме ви 5 страхотни гръцки острова, на които можете да намерите това, което търсите – някои от тях са по-подходящи за хора, които имат нужда от повече емоции, други ще ви позволят да си отпочинете максимално.

Миконос

Остров Миконос – тук можете да се отдадете на много приятни моменти, особено ако сте любители на нощния живот. Смята се, че това е най-скъпият гръцки остров, освен това е много предпочитана дестинация от различни световни знаменитости.

Залез

Но освен танци и купони, на остров Миконос има и природни забележителности, които трябва да се разгледат. Очарователни пясъчни ивици, малки кипри селища, параклиси – тук можете да намерите всичко, от което се нуждаете за една почивка в комбинация с много емоции и празненства.

Крит

Остров Санторини – в случай, че сте решили да отдадете тази си почивка единствено на красиви гледки трябва да посетите Санторини. На това място определено има какво да се види – магията на острова те завладява още в момента, когато стъпиш там. Названието Санторини всъщност носят група от острови, които се намират в Егейско море, най-големият от тях е остров Тира.

Гръцки Плаж

Вътрешният залив наричан Калдера се счита за най-големия залив на земята. Ако искате да видите кои са едни от най-красивите залези в света, посетете Санторини. Можете да се насладите и на прекрасните плажове – черният кварцов плаж на Камар, плажът на Влюбените и др.

Корфу

Остров Крит – този е най-голям от всички гръцки острови и може би, ако до сега не сте посещавали Гърция, трябва да започнете с почивка именно на остров Крит. Ако изберете тази дестинация за почивка, непременно трябва да разгледате двореца Кносос, където се смята, че е живял цар Минос. Плажът Елафониси се смята за един от най-красивите плажове на земята, заради което е посещаван от милиони туристи всяка година.

Остров Тасос – това е островът, който е най-посещаван от български туристи, тъй като се намира най-близко до България от всички гръцки острови. На Тасос има малко на брой, но пък много красиви плажове. Можете да разгледате археологическия музей, Акропола, античния театър и храма на Атина и др. Островът има изключително богата история.

Остров Корфу – ако искате истинска и пълноценна почивка, която да комбинирате с разходки, от които да научавате нещо ново, посетете Корфу. През вековете назад за гръцкия остров са се водили ожесточени борби.

Ще успеете напълно да си починете, но и не пропускайте да посетите залива Палеокастрица, Музея на азиатското изкуство, църквата „Св.Спиридон”, Двореца „Ахилион”, площад „Спианада”. Не можем да не споменем и прекрасния плаж Глифада.

Много са красивите места в южната ни съседка, които си заслужава да се видят и едва ли могат да се изброят всички красиви острови. Островите Закинтос, Лефкада, Милос, Лесбос, Родос, Самотраки и още много други забележителни места, които непременно трябва да посетите, ако ви се отдаде възможност.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати