ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Жените отслабват най-ефективно след раздяла

Жените отслабват най-ефективно след раздяла

Раздяла

Британският вестник „Дейли мейл“ цитира проучване, според което жените отслабват най-добре, след като се разделят със своята половинка - резултатите от проучването гласят още, че дамите свалят средно по 2 кг и 300 г от своето тегло.

Фирмата за хранителни добавки Форца поръчва изследването. Раздялата с любим човек, към който все още имат чувства, причинявала на жените апатично настроение, както и загуба на апетит.

В случай, че дамите останат без половинка за цяла година, това ще ги направи по-слаби с малко повече от 6 кг, посочват специалистите.

Изследването твърди, че стресът, който нежните половинки преживяват, също оказва влияние – дамите решавали, че за да си намерят нова половинка, трябва да изглеждат перфектно. 77 на сто от жените дори са споделили, че преди да имат сериозна половинка са били значително по-слаби от настоящия момент.

Онези жени, които са сами са слагали край на връзката си, отслабвали два пъти по-малко в сравнение с дамите, които са били оставени, подчертават специалистите.

Отслабване

Те успяват да се отърват само от 1.36 кг през първите тридесет дни. За година сваляли около 3.1 кг, което е наполовина по-малко от килограмите, които свалят жените, които са изоставяни за същия период.

С други думи, за да бъде пълноценно отслабването, трябва мъжът да сложи край на връзката. Намирането на нова половинка се оказва пагубно за фигурата – 75 на сто от жените казват, че качват доста килограми, когато си намерят нова любов.

Колкото повече време продължавала връзката с него, толкова повече били и килограмите, които качвали, споделят специалистите.

Според друго проучване направено във Великобритания, когато се успокоят, че са намерили точния за тях човек, жените качват с до седем килограма. При мъжете се наблюдава обратната реакция – семейното щастие при силния пол им помага да отслабват.

Професор Сара Бейли, която е провела изследването, се опитва да успокои жените, като им напомня, че да си обичан и щастлив в живота е по-ценно, отколкото да си с идеална фигура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати