Бърз тест показва дали сте физически и психически уморен

Стрес тест

Зрителен тест, изготвен от японския психолог Акиоши Китаока, може да оцени само за няколко секунди дали сте физически и психически уморен, поглеждайки само едно изображение.

На снимката виждате няколко кръга, който според японеца безпогрешно могат да ви покажат какво е психическото ви състояние в момента и дали спешно имате нужда от почивка. Популярният тест се нарича въртящите се змии.

Ако кръговете, които виждате на изображението, са абсолютно неподвижни, това означава, че физическото и психическото ви състояние са напълно стабилни. Успявате да си починете и се чувствате напълно спокойни и уравновесени в ежедневието си.

Ако ви се вижда, че някой от кръговете се движат бавно, то значи изпитвате лека умора и имате нужда от почивка, за да не навредите на здравето си. Отделете няколко дни, в които да се наспите пълноценно и в които да не ангажирате ума си със сериозни задачи.

Ако с очите си виждате как кръговете се движат бързо и активно, вие сте преуморени и с това повишавате нивото на стреса и влошавате здравето си. Спешно се нуждаете от дълга почивка, след която да освободите напрежението.

въртящи се змии

Тази преумора може да се дължи и на ваши стериотипи, с които пречите на хармонията и уравновесеността в живота си. В този случай трябва да си запишете час за консултация при психолог.

Акиоши Китаока е специалист по зрителни възприятия и илюзии, като създаденото от него изображение на въртящите се змии се радва на слава и признание в цял свят.

Преподавателят по психология в университет Рицумейкан е носител на редица награди за неговите оригинални методи при проучването на човешката психология.

Китаока разчита за своите рисунки на това, че контрастиращите цветове, съчетани по определен ред, създават фалшиво усещане за движение.

Японецът е само един от художниците, които си играят с измамата на окото. В миналото известни с това умение са били Мориц Ешер, Бриджит Райли, Салвадор Дали.

Рейтинг

5 1
4 2
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Някоя
Някоя
29.03.2016 12:29
Това не са глупости! Да, ясно е, че ще се движат кръговете поради зрителна измама, но не трябва да се движат бързо и интензивно.
Аман от елементарно и повърхностно мислене, но пък мнение да давате не се спирате!
8
2
умореният
умореният
06.02.2016 16:19
картинката е зрителна илюзия и винаги ще я виждате че се движат. Написана е с цел рекламиране на сайта почивка.ком поместен е много хитро линка ;)
1
2
Меги
Меги
22.02.2015 20:46
Над 10 човека накарах да погледнат тези кръгове и всички казаха, че те се движат бавно! Значи всички са леко уморени, така ли? ... Нещо не ми се вярва това да е вярно!
4
1
Рабиоса
Рабиоса
11.02.2015 20:16
Глупости на търкалета !
5
3