ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Шокиращи бебешки имена

Шокиращи бебешки имена

Имена
Стилна сгъваема масичка за лаптоп
Препоръчано за теб:
Стилна сгъваема масичка за лаптоп
35.00 лв.
Виж ››

Когато едно дълго чакано бебе се появи на бял свят, това несъмнено е огромна радост за младите родители. Сред най-често срещаните традиции е новият член на семейството да бъде кръстен на някоя баба или дядо.

Разбира се, всички сме наясно, че традициите отдавна не са това, което бяха. В стремежа си да бъдат оригинални, много родители допускат грешката да кръщават децата си с необичайни и шокиращи имена, които на по-късен етап изиграват лоша шега на вече порасналите наследници.

Няма как да не започнем с някои от най-известните бебета, които се радват на огромна медийна популярност. Преди да се роди отрочето на Ким Кардашиян и Кание Уест, много хора залагаха суми как ще бъде кръстено. Най-сигурните предположения бяха, че ще започва с буквата К, но явно родителите са решили друго – вместо това момиченцето си има чисто ново име, а и със сигурност неповторимо – Север Запад.

Сред най-странните приумици на американските майки и татковци са били да кръстят новороденото си момиченце Ейс, Америкъс, Калифорния, Ванилия, Йога. Много момченца пък един ден ще се представят с имена като Алфа, Ексодъс, Хипо, Манго, Тъндър, Трон, Ксенон. Както може да предположите, повечето от тях са герои на различни филми.

Модни списания, американски рок банди, горещи напитки са само малка част от нестандартните неща, които са вдъхновили родителите във Великобритания тази година.

Имената Вог, Нирвана, Тий, Лате и Пепа от анимационното филмче за прасето Пепа, са част от списъка с най-странни детски имена на английски бебета. Проучването разкрива все по-голямото влияние на телевизията, знаменитостите и модата в избора на име.

И преди да си помислите, че такива недоразумения се случват само в чужбина, ще побързаме да ви представим и най-куриозните български имена.

У нас също не можем да се оплачем от липсата на смешни имена, с които родителите са кръщавали децата си през годините. Ихтиандър, Сафрида, Цаца, Мида, Рибка, Зайо, Мечо и Живка Нефертити са само малка част от родителското оригинално мислене.

Наред с популярни имена на холивудски звезди като Алек Болдуин и Арнолд Шварценегер удивление предизвикват и българи, наричани на герои от гръцката митология или със заемки от морска флора и фауна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest