Красивите жени били смисълът на мъжкото съществуване

Красива жена

Последно проучване, насочено в областта на продължаващата еволюция на човешкия род, успя да даде правдоподобно обяснение за разделението на половете сред хората и по-точно защо съществуват мъжете. Крайното заключение, макар и да не звучи много сериозно, е, че мъжете съществуват, за да спят с красиви жени.

От гледна точка на еволюцията мъжкото съществуване е напълно излишно за отглеждане на бъдещето поколение. Единствената причина от научна гледна точка за присъствието на силния пол е неговата сперма. Много учени, посветили кариерите си в областта на еволюцията, все още умуват защо природата не е измислила начин жените да се самооплождат и така да премахнат това излишно звено.

Проучването е доказало обаче, че жените не могат да съумеят да подберат най-подходящия партньор от биологична гледна точка, докато това умение е заложено в гените на мъжете и те постоянно търсят най-добре изглеждащата и здрава женска, която да оплодят. Учените смятат, че това е способност само на мъжете. Само те могат да преценят коя жена заслужава да бъде дарена с поколение и коя - не.

Двойка

Въпреки тези уверения последните открития на Института за стволови клетки в североизточна Англия не предвещават хубаво бъдеще за мъжкия род. Английските учени откриха начин да превърнат стволови клетки в протосперматозоиди. Този нов механизъм заедно с напредналите генетични изследвания би направил мъжете напълно излишни от гледна точка на науката.

Остана малко, за да дочакаме времето, когато жените без помощта на мъжете ще са способни да получават сперматозоиди, твърди доктор Карим Найерни, бивш сътрудник по генетика към Гьотингенския университет и ръководител на екипа, създал протосперматозоидите в Института за стволови клетки в североизточна Англия. В момента учените се опитват да създадат напълно зряла сперма от клетките на костния мозък на човека.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати