Най-нелепите въпроси от интервюта за работа

Интервю

Интервюто за работа е сред най-изнервящите и напрегнати моменти в живота на всеки. Преди да се явим на него, обикновено се подготвяме за срещата предварително, като надеждата ни е, че ще се представим възможно най-блестящо.

Често пъти мислено разиграваме как би се развило предстоящото интервю и обмисляме въпросите, които би могъл да ни зададе интервюиращият. В повечето случаи сме свикнали да отговаряме на въпроси като: Какво знаете за нашата компания? , Защо да вземем именно Вас на работа? , Имате ли опит на подобна позиция? , Кои са Вашите силни и слаби страни? , Имате ли шофьорска книжка? Лесно ли се сработвате с непознати хора? , Пушач ли сте? , Кои са най-ценните ви качества? , Защо напуснахте предишното си работно място? и много други подобни питания от този род.

Оказва се обаче, че трябва да очакваме и неочакваното, тъй като не всички работодатели се придържат към класическите питанки по време на интервю и задават далеч по-необичайни въпроси. Сега ви предлагаме да видите някои от най-странните въпроси, които кандидатите за дадена позиция, са чували по време на интервюто си, събрани от сайта therichest.com:

Според Вас кой ще спечели в битка между Спайдърмен и Батман?

Ако Вие бяхте вещ, какъв предмет щяхте да сте?

Интервю за Работа

Какво хапнахте на закуска днес?

Кой е Вашият любим сингъл от деветдесетте години?

Колко на брой са светофарите в Канада?

Как може да бъде преместена планината Фиджи?

Опишете жълтия цвят на сляп човек!

Ако съществуваше апарат, който създава по сто долара дневно, за каква сума бихте го закупили?

Коя е Вашата любима принцеса от филмчетата на Дисни?

Ако Ви се наложи да разтоварите повече от седемстотин торби с желирани бонбони, как ще го извършите по възможно най-оптималния начин?

Как заглавие би носила книга, която е посветена на Вашия живот?

Ако някоя сутрин станете от сън и имате две хиляди непрочетени имейла в пощата си, но можете да отговорите само на триста от писмата, как ще подберете на кои от тях да отговорите?

Какво ще направите в случай, че сте единственият останал жив след самолетна катастрофа?

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати