Светът празнува Международния ден на усмивката

Усмивки

Всеки първи петък от месец октомври хората по цял свят отбелязват Международния ден на усмивката и според традицията на тази празник, освен самите ние да се усмихваме повече, е задължително да помогнем и на друг да се усмихне.

Денят на усмивката се чества вече 14 години по идея на Харви Бел – създателят на жълтото усмихнато лице, известно като Смайли. Личицето е създадено за рекламна кампания в САЩ през 1962 година и е вдъхновение за емотиконките, които използваме в социалните мрежи.

Периодът на празнуване – началото на октомври, също не е избран случайно, тъй като Бел вярвал, че в средата на есента, когато времето не е толкова слънчево, хората имат нужда да се усмихват повече.

Направи добро. Помогни на някого да се усмихне – е било мотото на Харви Бел, добавяйки, че на Празника на усмивката всички трябва да сме по-активни и да даряваме околните с повече усмивки.

За първи път Международният ден на усмивката е отбелязан в американския щат Мазачузетс на 1 октомври 1999 година. На този ден хиляди ученици от щата са направили безброй картички и със Смайли на корицата.

Усмивка

Картичките били изпратени до няколко болници, за да накарат хората на легло да се усмихнат.

Инициативата е отразена широко от медиите и благородният жест на децата се превръща в ежегодна традиция.

В събитието всяка година се включват фондацията Worldsmileday, а пощенските служби в САЩ специално за този ден издават пощенска марка с усмихнатото личице.

Една сърдечна усмивка винаги предизвиква положителни емоции и ни помага да се освободим от напрежението.

Психологически експерименти са установили, че дори когато не се чувстваме добре, можем да се усмихнем за 1 минута, като след това упражнение настроението ни ще стане много по-ведро и положително.

Усмивката повдига самочувствието, прави ви по-симпатичен за околните и намалява стреса.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати