Килограмите се топят сами през зимата

Студ

Най-добрият период за сваляне на килограми, е зимата. Колкото повече време мръзнем навън, толкова по-бързо губим излишните мазнинки.

Зимата сваляме килограми, без да се морим – това установиха учени от университета на Женева. Те са доказали това чрез опит с мишки. Оказало се, че при температура 6-10 градуса тялото на гризачите изгаря до два пъти повече калории, отколкото при по-високи температури.

Друга полза от студа е, че той елиминира няколко молекулярни компоненти, свързани със затлъстяването, както и някои болестотворни бактерии. Това го прави универсален метод за борба с тях.

Организмът бързо свиква и се нагажда към студа. При ниски температури активността на мозъка се променя заради хормони, които започват да се произвеждат в стомаха. Освен това процесите на изгаряне на мазнините се засилват благодарение на централната нервна система.

Отслабване

Преди години бе доказано, че при студ белите мазнини – мастната тъкан, се превръщат в кафяви. Те са тези, които изгарят калории и ги превръщат в топлина. Поради това се наричат добри мазнини. В комбинация с новото откритие се оказа, че най-лесният начин да отслабнем, е като по-често излизаме на студени разходни навън.

Разбира се, не трябва да се стига до измръзване. Идеята е да се движите колкото се може повече. Така, освен че ще се стоплите, ще изгорите и много повече калории.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати