Тежката истина! Ето за каква жена мъжете биха купили по-скъп годежен пръстен

Годежен пръстен

Дамите смятат, че ще получат по-лъскав годежен пръстен, ако половинката им не е с най-привлекателните физически характеристики. Господата пък са готови да инвестират в по-скъпо романтично бижу, ако партньорката им е голяма хубавица. Тези данни показва ново американско проучване, цитирани от изданието Мирър.

С изследването учените искали да разберат каква е връзката между визията на партньорите и избора на годежен пръстен. В анализите взели участие 50 души от различен пол. В хода на изследването пред мъжете били показвани фотографии на различни жени. От тях се изисквало да кажат какъв годежен пръстен биха взели за съответното момиче.

При участниците от женски пол пък експериментът протекъл по различен начин. Всяка от доброволките получила снимка на мъж и трябвало да си представи, че той е бъдещият ѝ годеник. След това от момичетата се изисквало да посочат възможно най-малкото годежно бижу, което биха взели от въпросния човек.

Предложение за брак

Оказало се, че когато пред жените стои снимка на красавец, те са склонни да се задоволят и с по-скромен годежен дар. Ако обаче мъжът от изображението не е красавец, те искат по-голям пръстен, защото тогава наблягат на неговата финансова стабилност.

При господата, участвали в изследването, красотата също изиграва ключова роля при избора на пръстен. Техните отговори показали, че когато до тях стои хубавица, биха се охарчили повече за нея, защото искат да изпъкнат пред останалите конкуренти за сърцето ѝ.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари