Ново 20: Пиенето на чаша вода сутрин не е толкова полезно

Ако искате да забързате метаболизма си, за да горите по-бързо приетите калории и съответно да отслабвате по-бързо, несъмнено сте много добре запознати с едва ли не задължителното правило за пиене на чаша вода веднага след събуждане.

Редица диетолози и доктори обаче подлагат на съмнение този съвет. Те уточняват, че по-бърз метаболизъм всъщност означава способността на тялото да преработва по-бързо и ефективно калориите, приети с храната.

Когато метаболизмът работи добре и калориите се изгарят правилно е напълно нормално в тялото да се натрупва и по-малка част от тях.

Да, но по какъв начин водата помага за по-ефективното горене на калории? Оказва се, че е възможно да премахне някоя и друга калория, но съвсем не помага за горенето на повече калории.

Просто водата не е никакъв източник на енергия, в резултат на което е малко вероятно да повлияе върху функциите на метаболизма.

Наистина пиенето на вода сутрин помага за по-добрата хидратация и за намаляване на чувството на глад, което е хубав за нас, но определено не води до повишаване на метаболизма.

Метаболизмът се ускорява от консумация на храни и напитки като кафе, зелен чай, люти чушки и подправки. Все пак специалистите уточнят, че най-добрият начин за забързване на метаболизма е като се увеличи мускулната маса с тренировки.

Здравословното хранене и литрите вода са просто част от правилния начин на живот, но искаме ли добре оформено тяло ще трябва да се потрудим във фитнеса.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати