Откриха тайната на дългия живот! Ще ти хареса

Пътуването не е просто начин да опознаем нови култури и да натрупаме прекрасни спомени. Оказва се, че хората, които по-често си вземат отпуска, за да пътуват или просто да си почиват, живеят по-дълго от останалите, пренебрегващи ваканциите.

Да, точно така – ходенето на почивка може да не действа добре на портфейла ви, но е много благоприятно за здравето. Резултатите са получени от дългогодишно проучване. Оказва се, че хората, които почиват по-рядко от три пъти в годината, са с почти 40% по-голям риск да умрат млади.

Изследването е проследило 1200 бизнесмени и е стартирало през далечните 70 години на изминалия век. Всички участници са били с риск от сърдечни болести, високо кръвно, висок холестерол и наднормено тегло.

Разликата между онези от тях, които са почивали по-често, и другите, които са пренебрегнали ваканцията, се описват от учените като значима и ясна.

Хората, които не са си взели почивка, са работили много повече от нормалното и същевременно са се лишили от сън, което постепенно е довело до стрес, проблеми с теглото и сърдечни проблеми.

И ако си мислите, че това изследване не е сериозно, грешите – резултатите са представени на конференцията на Европейската асоциация по кардиология в Мюнхен.

Водещият изследовател дори препоръчва на лекарите да предписват по-чести ваканции на рисковите си пациенти. Той допълва, че не е достатъчно да се живее здравословно, за да се компенсира ефектът от твърде многото работа.

Затова не се бавете и започнете да планирате следващото си пътешествие, за да се радвате на здраво сърце и дълъг живот.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати