Как да преодолеем носталгията?

Носталгия

Носталгията е резултат от далечни пътувания и живот в чужбина, както и тъга по отминали щастливи моменти. Тя е често срещано явление, тъй като на нас, хората, ни е присъщо да не изхвърляме от паметта си приятелите, близките, които сме имали в родината, местата, които сме посещавали и пр. В тази статия ще разгледаме стъпките как да преодолеем носталгията.

Първа стъпка: Включване в нови групи и организации

Когато усетите, че носталгията ви влече към дома, но не можете да се върнете там, ако живеете в чужбина и престоят зад граница не е за кратко, включете се в нови групи и организации. По този начин ще уплътните времето си, а ако групата съвпада с целите ви, ще се занимавате с нещо смислено, според вашите представи. Участието в подобна общност, ще ви създаде нови контакти и вероятно приятелства, които ще запълнят празнотата по отношение на дома и родината.

Втора стъпка: Планиране на посещение в родината (у дома)

Самото планиране на посещението у дома ще ви зареди с положителни мисли и ще ви даде онова, от което имате нужда - връзка с дома. Планирайте пътуване до родното място, само за да го посетите. Така ще имате достатъчно време за приятелите, роднините и любимите места. Ще ви е от полза за преодоляване на носталгията.

Трета стъпка: Планиране на малки пътувания и дейности в краткосрочен план

Планирайте малки пътувания и дейности в близко време, за да запълните ежедневието си. Целта на това е да имате нещо, което да очаквате с нетърпение, тръпка, копнеж, който да измести копнежа по родното. Поне за малко ефектът от тази стъпка може да се усети в преодоляване на носталгията.

Четвърта стъпка: Поддържане на положително настроение

Носталгия

Фокусирайте се върху всичко, което ви носи щастие. Забравете тъгата и скръбта! Запишете положителните си мисли, настроения и случки в дневник. Може да си ги запишете и на календара или на кубче с лепящи листчета. След това споделете всичко записано с приятел и ще се почувствате по-добре.

Пета стъпка: Намиране на допълнителни дейности тогава, когато се появи носталгията

Занимавайте се с допълнителни дейности, за да преборите носталгията. Впрегнете енергията си в повече дейности на работното място. Или започнете втора работа. Може да инвестирате в хоби. Но най-доброто е да се запишете на спорт. Ще развиете тялото си, ще започнете да водите здравословен живот и ще разберете повече за правилата на любимия си спорт. На терена или в залата, ще се почувствате като спортна звезда, а това е неповторимо изживяване.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати