Как да живеем щастливо: Рецепти за душевно здраве!

Щастлив живот

Според принципите на Бидизма неудовлетворените желания са източник на страдание. Но ние сме хора, а не бездушни автомати. И самият живот, и отговорността за близките често не ни дават дълбочините на тези практики от езотериката.

В същото време можем да направим живота си по-добър, например, да не се влияем от дреболии и да не се притесняваме за дреболии - ние можем!

За да направите това, просто внимателно погледнете живота си и изхвърлете всички ненужни боклукчета. По-лесно е да представите на вашето внимание няколко правила за организиране на собствения си живот, препоръчани от различни хора, по различно време, на различни континенти. Те имат само едно общо нещо - мъдрост и богат житейски опит. Ето как да живеем щастливо: Вижте няколко простички рецепти за душевно здраве!

Инструкциите на Сън Шимйо

Сън Шимйо (581-682)е един от най-знаменитите лекари от династията Танг.

Четири неща, които не трябва да правите според него:

1. Не трябва да слушате досадни звуци.

2. Не говорете напразно.

3. Не правете ненужни движения.

4. Не трябва да държите суетни мисли в главата си.

Пет пречки пред духовното здраве

1. Мислите за славата и печалбата не са експулсирани - това е първото препятствие.

2. Изкоренете гнева - това е второто препятствие.

3. Не се откъсвайте от звуци и цветове - това е третото препятствие.

4. Не забравяйте вкуса - това е четвъртото препятствие.

5. Духът е развълнуван и чувствата са разпръснати - това е петата пречка.

Десет правила за здравословен живот:

Щастлив живот

1. Правете по-често масаж на лицето си.

2. Косата трябва да се мие и сресва по-често.

3. Очите трябва постоянно да се движат.

4. Ушите трябва да бъдат постоянно нащрек.

5. Горните и долните зъби трябва постоянно да са в контакт.

6. Устата винаги трябва да се покрива.

7. В устата винаги трябва да има слюнка.

8. Дишането трябва да е лесно.

9. Сърцето трябва да е спокойно.

10. Съзнанието винаги трябва да присъства.

Законите на мъдростта на майстор Уан

Уан Фудън, наречен Теншан - легендарният майстор на стил Уайт Крейн Ушу от южнокитайската провинция Фуджиан

1. Нека гневът ви бъде враг.

2. Не забравяйте, че един празен съд произвежда най-много шум.

3. Толерантността е основата, на която почиват сигурността и щастливият живот.

4. Знайте добре мястото си в живота.

5. Добрата репутация се постига само чрез добродетелни действия.

6. Успехът е плод на сила и мъдрост.

7. Забавянето е най-доброто средство за гняв.

8. Онези, които могат да постигнат просветление, живеят скромно, имат прости вкусове, ядат растителна храна и следват мъдростта на светиите. Това е ключът към щастлив живот.

9. Бъдете честни със себе си, се ангажирайте с работата си, избягвайте самопрощението и ще получите големи награди в живота.

10. Размишлявайте за вашите маниери и вашите дела.

Щастлив живот

11. Разумността е по-добра от храбростта.

12. Ограниченията върху постиженията на човека съществуват само в съзнанието му.

13. Мързелив ум - кухненски дяволи.

14. Справедливостта съществува за онези, които живеят по Пътя, тъй като те са едни и същи.

15. Бъдете щастливи без причина. Извлечете максимума от това, което имате. Само така ще се радвате на щастлив живот.

16. Истинското приятелство не знае граници.

17. Това е добродетелта на скромността - да притежаваш богатство и да не бъдеш привързан към него.

18. Причините и последиците са неразривно свързани.

19. Отчаянието е краят на глупаците. Утрешният успех е изграден върху вчерашните неуспехи. Живейте тук и сега. Не търсете повече, но се научете да се насладите по-малко.

Принципи на Боб Парсънс

Успешен предприемач, който е живял интересен живот и е успял да създаде една от най-големите интернет компании в света.

1. Излезте от своята зона на комфорт и се отдръпнете от нея. Вярвам, че когато сме в зоната ни на комфорт, нищо не е от значение. Чух, че хората често казват: Стабилността е важна за мен. Отговорът ми е е просто: Стабилността е за мъртвите.

2. Никога не се отказвайте. Първият опит рядко се случва. Просто защото нещо не се е случило за вас, не е необходимо да се правят заключения, че изобщо няма да се получи нищо. Това означава само, че сте избрали грешния подход. Ако беше лесно, тогава всеки можеше да го направи и нямаше да има шанс да се разграничиш.

3. Ако сте готови да се откажете, тогава сте много по-близо до успеха, отколкото очаквате. Има една стара китайска поговорка, че много обичам и мисля, че е вярно. Тук е: Изкушението да се предадем ще бъде особено силно скоро преди победата.

4. Що се отнася до всички неща, които ви притесняват: предварително приемайте най-лошото, което може да се случи. И се опитайте да разберете подробно как може да изглежда това най-лошо. Много рядко най-лошият ход на събитията е по-лош от развитието на събитията от неопределената. Баща ми ми каза по-рано, когато излизах от кожата си, опитвайки се да развия технологията на Парсънс - Е, Робърт, ако не работиш, няма да ядеш.

5. Фокусирайте се върху сбъдване на желанията ви и помнете, че мислите са съществени. Всичко ще се случи точно както мислите за него. Не го забравяйте и ще имате щастлив живот.

Щастлив живот

6. Заемайте обема работа, която можете да овладеете за един ден. Няма значение колко трудна е ситуацията ви. Тя може да бъде преодоляна, ако не се забъркате в гледането в бъдещето и се съсредоточете върху решаването на настоящите проблеми, пред които сте изправени в момента. Можете да решите всеки проблем, като го разрушите в ежедневните задачи.

7. Винаги се движете напред. Никога не спирайте да инвестирате в бъдещето, не спирайте самоусъвършенстването си, не спирайте да правите нещо ново. В момента, в който спрете да вършите работата си по-добре, ще започнета да умирате. Задайте цел да се подобрявате всеки ден, дори леко. Бъдете ръководени от японската концепция за kaizen. Ежедневните малки постижения в крайна сметка ще доведат до голяма победа.

8. Решете бързо. Помнете какво каза генералът по време на Гражданската война на Tequmsi Sherman: Добрият план, постигнат днес, е многократно по-добър от перфектен план, изпълнен утре.

9. Измерете всичко, което ви е смислено. Кълна се, че е вярно. Всичко, което се измерва и контролира, се развива.

10. Всичко останало без надзор е унищожено. Ако искате да идентифицирате неизвестни проблеми, разгледайте зоните, които са останали без вашето внимание от известно време. Гарантирам, че проблемите ще бъдат там.

11. Гледайте вашите конкуренти, но обръщайте повече внимание на това, което правите сами. Когато гледате вашите конкуренти, не забравяйте, че всичко изглежда добре от голямо разстояние. Дори нашата планета, ако се отдалечи от нея на прилично разстояние, може да изглежда като спокойно място.

12. Никога не позволявайте на никого да ви изплаши. В нашето общество, с нашите закони и условия на равенство, имате толкова много права да правите своето собствено нещо, като другите. При условие че вашата дейност е законна.

13. Никога не очаквайте справедливост от живота. Животът е несправедлив. Създавате свои собствени препятствия. Би било хубаво, ако единственото определение за справедливост за вас би било нещо като такса в автобуса.

14. Решете проблемите си сами. Ще откриете, че решаването на вашите проблеми сами можете да бъдете в челните редици на бизнеса. Масура Ибука, съосновател на SONY Corp., правилно отбеляза: Никога няма да успеете в технологиите, бизнеса или нещо друго, ако просто следвате другите. Има и една стара източна поговорка, която редовно си напомням. Това звучи така: Мъдрият е неговият съветник.

15. Не се преценявайте твърде грубо. Често поне половината от постиженията ни са резултат от късмет. Никой от нас не контролира живота ни до степен, която му се струва.

16. В живота винаги има причина да се усмихваш. Намерете я. В крайна сметка имате късмет, че сте жив. Животът е кратък. Все повече и повече съм съгласен с по-малкия ми брат. Той непрекъснато ми напомня: Важно е животът да живее не дълго, но добре. Именно това е щастлив живот наистина!

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати