Макробиотичната диета на Мадона

Мадона

Поп иконата Мадона споделя, че дължи перфектния си външен вид на макробиотичната диета, чийто режим на хранене е много здравословен и отхвърля крайностите.

Макробиотичната диета набляга на консумацията на зеленчуци, морски продукти и зърнени храни. При нея за предпочитане е храните да са печени и в никакъв случай пържени.

Консумирането на хляб, мляко и месо е строго забранено. Според певицата този начин на хранене не само помага за поддържането на здравословно тегло, но и за снемане на стреса.

С диетата на Мадона може да свалите 2 килограма за една седмица по изцяло здравословен път. Специалистите казват, че загубата на тегло, спазвайки макробиотичната диета, е трайна, стига режимът да се спазва стриктно.

Овесени Ядки

56-годишната изпълнителка се отнася изключително отговорно към ежедневното си меню. Мадона почти не се храни в ресторант, като консумира предимно храна, приготвена от личния ѝ готвач.

Основните продукти от диетата на певицата са взети от древната традиционна японска кухня. Храните, които помагат за изгарянето на излишните килограми, са плодове, зеленчуци, морски водорасли, кафяв ориз, сусам, супа с юфка от соево брашно, вегетарианско суши.

Задължително е да се избягват храните с животински произход, дори и яйцата и млечните продукти. Приемът на захар, кофеин и алкохол също се забранява.

Примерно меню:

Водорасли

Закуска – овесена каша с плодове;

Обяд – кафяв ориз със зеленчуци;

Вечеря – супа с юфка от соево брашно или супа;

При макробиотичната диета трябва да се храните само когато сте гладни. Дневният прием на храни трябва да се разпределя по следния начин – 30% зеленчуци, 10% течности, 10% бобови храни, 50% зърнени храни и плодове. Необходимо е да се пият и големи количества зелен чай и вода през деня.

Макробиотичната диета може да продължава до 10 дни, като последните два са най-тежки. Това се хапват само сурови зеленчуци и водорасли. В един от дните е необходимо да се яде само тофу, а физическата активност през целия период е задължителна.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати