Всяка жена би искала да изглежда по-млада, без да броим, разбира се, момичета в училищна възраст. Оказва се, че това е лесно постижимо. Просто трябва да се откажете от захарта и тестените изделия, които водят единствено до задържане на вода в тялото, подпухване и повишаване на вината на кръвната захар.
Оттам идва и непрекъснат глад и променени хормони. Виждате, че макар и много вкусни, тези продукти имат вредно въздействие върху целия организъм.
Гуруто на холивудската козметология, д-р Фредерик Бранд, автор на книгата 10 минути / 10 години, смята, че ако се откажете от сладкишите или поне намалите консумацията им, вие не само ще отслабнете, но и ще запазите кожата си млада и ще премахнете риска от много заболявания.
За тези, които искат да проверят истинността на това твърдение, е разработена диета Beat Sugar.
Диетата се основава на прости храни, които са яли и нашите предци. Тя включва консумацията на пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнести продукти (трици, хляб, зърнени храни, пълнозърнести макаронени изделия), постно месо и риба.
Благодарение на тази комбинация диетата без хляб и сладко има прочистващи свойства, регулира кръвната захар, отслабва желанието за сладкиши и помага на тялото да генерира много енергия, което позволява на кожата ви да поддържа младостта и еластичността си.
Безспорният плюс на този тип хранене е, че можете да се придържате към него толкова дълго, колкото искате.
Ето и примерно меню при диета диета Beat Sugar
Закуска:
250 мл прясно изцеден ябълков сок
100 г царевичен флейкс без захар със обезмаслено мляко и шепа боровинки
1 филийка пълнозърнест хляб
Обяд
Салата с риба тон, направена от консерва риба тон без мазнина или 100-150 г прясно филе, 100 г варен боб, 3 средно големи домата, 1/4 глава червен лук, 1 ч.л. лимонов сок, магданоз.
Ако ползвате прясно филе, трябва да го изпечете за около 10 минути, след това го намачкайте с вилица и смесете с боба. Добавете доматите на филийки и четвърт ситно нарязана глава червен лук. Подправете салатата с лимонов сок и поръсете с нарязан магданоз.
Или:
Кремсупа от бял боб
(2 порции)
2 скилидки чесън
1 стрък целина
1/2 глава лук
2 с.л. л. зехтин
400 г боб, накиснат във вода
лимонов сок
розмарин, риган, чубрица
Нарежете чесъна и лука на ситно и запържете в зехтин на слаб огън с нарязаната целина за 2-3 минути. Добавете боба, подправете с розмарин, риган и чубрица, след което дръжте на огъня за 18-20 минути, като бъркате непрекъснато. Добавете чаена лъжичка лимонов сок и пасирайте в блендер до получаването на пюре. Сервирайте супата със ситно нарязана маруля или билки.
Или:
Чили зеленчукова салата
100 г аспержи
100 г броколи
100 г зелен фасул
3 репички
1/4 голяма краставица
Задушете аспержите за няколко 5 минути, след това нарежете на парчета и смесете с предварително сварените броколи и боб. Нарежете краставицата на кубчета, а репичките на кръгчета, след което добавете към салатата. Подправете ястието с вегетарианско чили (рецептата е дадена по-долу).
Вечеря
Филе от сьомга
1 малка пържола от сьомга
100 г кафяв ориз
1/4 копър (сладък копър)
1 глава чесън
1 малка чушка
щипка мащерка
Запечете пържолата за 15 минути като добавите чесън, щипка мащерка и ситно нарязан копър и черен пипер. Сервирайте със 100 г кафяв ориз с броколи като гарнитура.
Варено пиле с розмарин и печена цикория
Средно голямо пилешко филе
3 филийки цикория
зехтин
3-4 стръка мащерка
смлян черен пипер
Сварете филето в подсолена вода. Гарнирайте с три тънки филийки цикория, предварително изпечена във фурната с 3-4 стръка мащерка и черен пипер. Поръсете ястието със зехтин.
Вегетариански чили
1 ч.л. зехтин
1 червен пипер
1 зелен пипер
1/4 глава лук
1 консерва бобена смес без добавени сол и захар (100 г)
1 ч.л. смлян червен пипер
1 супена лъжица. л. счукан чесън
пресен босилек
100 г кафяв ориз
Нарежете на ситно чушките и лука, добавете консервата, смления черен пипер, чесън и пресен босилек. Задушете в зехтин за 15-20 минути. Сервирайте с кафяв ориз.