Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Диета без хляб и сладко

Диета без хляб и сладко

Диета без хляб и сладко

Всяка жена би искала да изглежда по-млада, без да броим, разбира се, момичета в училищна възраст. Оказва се, че това е лесно постижимо. Просто трябва да се откажете от захарта и тестените изделия, които водят единствено до задържане на вода в тялото, подпухване и повишаване на вината на кръвната захар.

Оттам идва и непрекъснат глад и променени хормони. Виждате, че макар и много вкусни, тези продукти имат вредно въздействие върху целия организъм.

Гуруто на холивудската козметология, д-р Фредерик Бранд, автор на книгата 10 минути / 10 години, смята, че ако се откажете от сладкишите или поне намалите консумацията им, вие не само ще отслабнете, но и ще запазите кожата си млада и ще премахнете риска от много заболявания.

За тези, които искат да проверят истинността на това твърдение, е разработена диета Beat Sugar.

Диетата се основава на прости храни, които са яли и нашите предци. Тя включва консумацията на пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнести продукти (трици, хляб, зърнени храни, пълнозърнести макаронени изделия), постно месо и риба.

Благодарение на тази комбинация диетата без хляб и сладко има прочистващи свойства, регулира кръвната захар, отслабва желанието за сладкиши и помага на тялото да генерира много енергия, което позволява на кожата ви да поддържа младостта и еластичността си.

диета Beat Sugar

Безспорният плюс на този тип хранене е, че можете да се придържате към него толкова дълго, колкото искате.

Ето и примерно меню при диета диета Beat Sugar

Закуска:

250 мл прясно изцеден ябълков сок

100 г царевичен флейкс без захар със обезмаслено мляко и шепа боровинки

1 филийка пълнозърнест хляб

Обяд

Салата с риба тон, направена от консерва риба тон без мазнина или 100-150 г прясно филе, 100 г варен боб, 3 средно големи домата, 1/4 глава червен лук, 1 ч.л. лимонов сок, магданоз.

Ако ползвате прясно филе, трябва да го изпечете за около 10 минути, след това го намачкайте с вилица и смесете с боба. Добавете доматите на филийки и четвърт ситно нарязана глава червен лук. Подправете салатата с лимонов сок и поръсете с нарязан магданоз.

Или:

Кремсупа от бял боб

(2 порции)

Диета без хляб и сладко

2 скилидки чесън

1 стрък целина

1/2 глава лук

2 с.л. л. зехтин

400 г боб, накиснат във вода

лимонов сок

розмарин, риган, чубрица

Нарежете чесъна и лука на ситно и запържете в зехтин на слаб огън с нарязаната целина за 2-3 минути. Добавете боба, подправете с розмарин, риган и чубрица, след което дръжте на огъня за 18-20 минути, като бъркате непрекъснато. Добавете чаена лъжичка лимонов сок и пасирайте в блендер до получаването на пюре. Сервирайте супата със ситно нарязана маруля или билки.

Или:

Чили зеленчукова салата

100 г аспержи

100 г броколи

100 г зелен фасул

3 репички

1/4 голяма краставица

Задушете аспержите за няколко 5 минути, след това нарежете на парчета и смесете с предварително сварените броколи и боб. Нарежете краставицата на кубчета, а репичките на кръгчета, след което добавете към салатата. Подправете ястието с вегетарианско чили (рецептата е дадена по-долу).

Вечеря

Филе от сьомга

Диета без сладко и хляб

1 малка пържола от сьомга

100 г кафяв ориз

1/4 копър (сладък копър)

1 глава чесън

1 малка чушка

щипка мащерка

Запечете пържолата за 15 минути като добавите чесън, щипка мащерка и ситно нарязан копър и черен пипер. Сервирайте със 100 г кафяв ориз с броколи като гарнитура.

Варено пиле с розмарин и печена цикория

Средно голямо пилешко филе

3 филийки цикория

зехтин

3-4 стръка мащерка

смлян черен пипер

Сварете филето в подсолена вода. Гарнирайте с три тънки филийки цикория, предварително изпечена във фурната с 3-4 стръка мащерка и черен пипер. Поръсете ястието със зехтин.

Вегетариански чили

1 ч.л. зехтин

Диета без хляб и сладко

1 червен пипер

1 зелен пипер

1/4 глава лук

1 консерва бобена смес без добавени сол и захар (100 г)

1 ч.л. смлян червен пипер

1 супена лъжица. л. счукан чесън

пресен босилек

100 г кафяв ориз

Нарежете на ситно чушките и лука, добавете консервата, смления черен пипер, чесън и пресен босилек. Задушете в зехтин за 15-20 минути. Сервирайте с кафяв ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest