Упражнения при остеохондроза

Упражнения

Остеохондрозата се изразява с постоянни, трудно поносими болки в главата. Обикновено хората, които страдат от това заболяване, не могат да си обърнат главата встрани, да я наведат. При остеохондроза се появяват и болки в кръста и краката.

Тя се причинява от изменения на гръбначния стълб в междупрешленните дискове. Причината за заболяването най-често е травма, ревматизъм, продължителна неподвижност или еднообразна работна поза.

Има няколко упражнения, които можете да направите, за да избегнете остеохондроза.

Разходете се из стаята или офиса си, може и на място, като правите широки махове с ръцете си в продължение на минута. Дишайте свободно през това време.

Поставете единият крак енергично пред другия. В същото време завъртете тялото на ляво и в дясно. Дишайте свободно.

Болки Врат

Поставете ръцете на хълбоците си. Бавно повдигане на ръцете си отстрани до горе, като през това време вдишайте. Издишайте при свалянето на ръцете. Времетраене 1 минута.

Застанете с разкрачени крака. Вдигнете ръцете си нагоре, като вдишате, и се наклонете настрани, като издишате. Времетраене 40 секунди.

Дръжте ръцете си встрани. Вдишвайки, повдигнете левия си крак, като го свиете в коляното. Обгърнете го с ръце, като издишате. Повторете упражнението с десния. Времетраене 1 минути.

Поставете ръцете на облегалката на стола, като се наведете. Повдигнете десния си крак към корема, като вдишате. Върнете, като издишате Направете същата процедура и с левия крак. Времетраене 2 минути.

Седнете на стол. Наведете се на една страна, като се опитате да докоснете пръстите на краката си. Дишайте свободно. Времетраене 1 минута.

Изправете се. Разкрачете крака и поставете ръце на хълбоците. Наклонете се на ляво, като свиете левия си крак в коляното. Повторете същото и на дясната страна. Времетраене 1 минута.

Изправете ръцете си напред. Клекнете, като издишате. Поставете ръцете успоредно на тялото си при изправянето си, като вдишате. Трябва да направите 12 клякания по този начин.

Разходете се на място или из стаята, като високо повдигате на коленете. Ръцете трябва да са на хълбоците. Времетраене 5 минути.

Повдигнете се на пръсти, повдигнете главата и ръцете горе, като вдишате. Снемете ги долу, като издишвате. Времетраене 1 минута.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати