Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Аштън Къчър учи руски език заради бъдещото си дете
36-годишният американски актьор и бивш модел Аштън Къчър е започнал курс по руския език, който е майчин за неговата любима - 30-годишната актрисата Милена Марковна Кунис, по-известна като Мила Кунис....
Синдром на чуждия акцент или мистерията да забравиш майчиния си език
Всички забелязват как хора, които пребивават дълго в емиграция, променят говора си и започват да говорят родния си език с акцента на страната, в която живеят. Това е напълно обяснимо състояние. Когато някой живее в друга...
С какви темпове расте бебето в утробата?
Бременността се характеризира с 40 гестационни седмици, през които бебето се развива....
Хълцаме още в майчината утробаУчените откриха, че бебетата хълцат още в утробата на майка си. Но защо всъщност се случва хълцането и на какво се дължи?...
1
Тракийски храм привлича туристи в утробата си
Перперикон е свързан с бог Дионис, главен бог на траките, Татул – с гробницата на Орфей, а пещерата-утроба е била древен храм, където се е изповядвал култът към слънцето и богинята-майка....
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Бебето на Емануела приличало на татко си още в корема й
Според слуховете двамата нямало да се обвързват с брак, но щели да живеят заедно с бебето и големия син на певицата като истинско семейство....
Желирано пиле и още нещо
Измиваме пилето, премахваме кожата и го слагаме да се вари. Когато заври, махаме пяната и намаляваме котлона с 2 степени надолу, покриваме с капак и варим поне 3 часа.
30 минути преди да е готово месото сложете моркова...
Милинки Стой си в къщиСлед като ги извадим, още горещи милинките ги намазваме със чесновата смес....
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Реване по моя си рецептаЩом реването се изпече, още докато е топло, го нарязваме и го заливаме със сиропа.
Оставяме го да се охлади преди консумация....
8
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Пелмени по мой си начинСлед като изплуват на повърхността, оставете да врат още 2-5 минути и тогава извадете с решетъчна лъжица.
Поднесете пелмените топли с масло и сметана....
1
Дженифър Лопес се учи от децата си
Латино дивата Дженифър Лопес признава, че близнаците я учат, какви са разликите между мъжете и жените.
Певицата, която е майка на четири-годишните близнаци Макс и Ема от бившия й съпруг Марк Антъни споделя, че като наблюдава...
Торта с хляб и още нещо
След това редим на още 2 пъти по същия начин. Мажем последния ред филийки с лютеница, майонеза, нареждаме шунката и кашкавала и поръсваме с шарена сол....
Кавърма със свинско и още нещо
Извадете ястието и чукнете по едно яйце, върнете във фурната за още 2-3 минути....
Купчинки с кайма и още нещоКаймата оформяме на големи плоски кюфтета.
Запържваме гъбите.
Картофите настъргваме и запържваме, сварените яйцата настъргваме, ашкавала също.
Върху каймата слагаме от запържените гъби, върху гъбите - от запържените...
3
Майчиният инстинкт развива мозъка
Друга хипотеза развива теорията, че общуването с бебета води до активизация на висшата нервна дейност....
Волски език
Волският език /Phyllitis scolopendrium/ представлява многогодишна папрат с късо коренище, от което излизат едри, кожести и дълги листа с къса дръжка. Коренището е плътно и в горната си част е покрито с люспи. Билката има...