Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Черешката на тортата
Тортата се оставя да престои в хладилник минимум 5-6 часа, за да стегне. Най-добра за поднасяне е на следващия ден....
Тортата на Левски
Оцветете част от сметаната със синя сладкарска боя и нарисувайте с емблемата с помощта на шаблона.
По същият начин може да направите и емблема на друг отбор.
Тортата на Левски е готова....
Тортата на Миро
Разделяме останалия крем на две - едната част оставяме бяла, а за другата разтопяваме черния шоколад и разбиваме заедно с него, за да стане кафяв.
Украсяваме по желание....
Тортата на Иси
Сместа се разделя на две равни части, тъй като дозата е за две нормални торти за това се разделя на две, а ако желаете да стане голяма няма нужда да се разделя на две....
Тортата на италианските баби
Източник: Vale cucina e fantasia
Тортата на италианските баби (Torta della Nonna con crema al limone) е класически сладкиш, торта за италианската провинция и винаги е с пълнеж от лимонов крем....
Диви задушени патици
Връщаме обратно патиците, захлупваме и задушаваме на тих огън до омекване на месото. При нужда добавяме по малко гореща вода.
Готовото месо изваждаме в чиния и прибираме на топла, а соса прецеждаме....
Торта на тиганСметановата торта се украсява с натрошени на дребно меки бисквити. Върху тях може да се направят линии разтопен шоколад.
Тортата на тиган е готова....
1
Тортата с джинджифил на Мери Бери
Тази страхотна тортата с джинджифил на Мери Бери е по рецепта на британската кулинарка Мери Бери.
Разбъркваме какаото с 4-5 с.л. студена вода, добавяме прясното мляко и останалите продукти по ред....
Качамак с диви гъби
В тиган задушете в мазнина нарязаните на ситно гъби и магданоз. Добавете риган и мащерка. Отделете си няколко гъбки, за да гарнирате ястието накрая....
Шарлота с диви малини
Бишкотената торта се поставя на студено, докато стегне. Отстранява се рингът на тортената форма, преди да се нареже на парчета.
Шарлотата с диви малини е готова....
Конфитюр от диви плодове
На следващия ден прибавяме горските плодчета и варим 10 минути на силен огън. След като сместа кипне, намаляваме температурата и варим сладкото до желаната гъстота....
Сладко от диви плодове
След това съдът се слага на котлона и щом сместа кипне, котлонът се намалява на минимум и сладкото се вари 10 минути, като периодично се маха пяната....
Ориз с диви печурки
Прибавете виното и 3 чаши вода, след тях - замразените грах и царевица и нарязания на кубчета морков.
След като започне да завира водата, прибавете и подправките....
Сладко от диви къпиниПодберете здрави и едри диви къпини. Измийте ги и оставете леко да се отцедят.
През това време сложете тенджера на котлона и сипете в нея захарта. Долейте вода, колко да се получи гъст захарен сироп - 2/3-1 ч.ч....
2
Конфитюр от диви круши
Ако крушите пуснат много малко сок, не слагам вода, а направо във фурната и при топенето на захарта този сироп е достатъчен.
Конфитюр от диви круши сервирам към палачинки, мекици и др....
Диви гълъби по египетски
Отцежда се на салфетки от излишната мазнина и се сервира с резенчета лимон....
Пандишпановата торта на РудолфИзмазваме със сметана цялата торта и украсяваше с ягоди, разрязани на половинки, и прясна мента.
По желание може да се добавят ядки към сметановата торта.
Пандишпановатата торта на Рудолф е готова....
2
Бишкотената торта на мама
Украсете бишкотената торта по ваш избор.
Приберете в хладилника и оставете да стегне за няколко часа.
Бишкотенатата торта на мама е готова....
Бишкотената торта на Йоли
Разбиваме млякото и добавяме бурбонска ванилова захар и след това маскарпоне, също и инстантното капучино и разбъркваме до получаване на хубава хомогена смес....