Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Черешката на тортатаЧерешката на тортата
Тортата се оставя да престои в хладилник минимум 5-6 часа, за да стегне. Най-добра за поднасяне е на следващия ден....
Тортата на ЛевскиТортата на Левски
Оцветете част от сметаната със синя сладкарска боя и нарисувайте с емблемата с помощта на шаблона. По същият начин може да направите и емблема на друг отбор. Тортата на Левски е готова....
Тортата на МироТортата на Миро
Разделяме останалия крем на две - едната част оставяме бяла, а за другата разтопяваме черния шоколад и разбиваме заедно с него, за да стане кафяв. Украсяваме по желание....
Тортата на ИсиТортата на Иси
Сместа се разделя на две равни части, тъй като дозата е за две нормални торти за това се разделя на две, а ако желаете да стане голяма няма нужда да се разделя на две....
Тортата на Тереза МариноваТортата на Тереза Маринова
1
Отгоре тортата се поръсва с настърган шоколад....
Тортата на италианските бабиТортата на италианските баби
Източник: Vale cucina e fantasia Тортата на италианските баби (Torta della Nonna con crema al limone) е класически сладкиш, торта за италианската провинция и винаги е с пълнеж от лимонов крем....
Диви задушени патициДиви задушени патици
Връщаме обратно патиците, захлупваме и задушаваме на тих огън до омекване на месото. При нужда добавяме по малко гореща вода. Готовото месо изваждаме в чиния и прибираме на топла, а соса прецеждаме....
Торта на тиганТорта на тиган
1
Сметановата торта се украсява с натрошени на дребно меки бисквити. Върху тях може да се направят линии разтопен шоколад. Тортата на тиган е готова....
Тортата с джинджифил на Мери БериТортата с джинджифил на Мери Бери
Тази страхотна тортата с джинджифил на Мери Бери е по рецепта на британската кулинарка Мери Бери. Разбъркваме какаото с 4-5 с.л. студена вода, добавяме прясното мляко и останалите продукти по ред....
Качамак с диви гъбиКачамак с диви гъби
В тиган задушете в мазнина нарязаните на ситно гъби и магданоз. Добавете риган и мащерка. Отделете си няколко гъбки, за да гарнирате ястието накрая....
Шарлота с диви малиниШарлота с диви малини
Бишкотената торта се поставя на студено, докато стегне. Отстранява се рингът на тортената форма, преди да се нареже на парчета. Шарлотата с диви малини е готова....
Конфитюр от диви плодовеКонфитюр от диви плодове
На следващия ден прибавяме горските плодчета и варим 10 минути на силен огън. След като сместа кипне, намаляваме температурата и варим сладкото до желаната гъстота....
Мед от Диви ЦветяМед от Диви Цветя
в организма, цироза на черния дроб....
Сладко от диви плодовеСладко от диви плодове
След това съдът се слага на котлона и щом сместа кипне, котлонът се намалява на минимум и сладкото се вари 10 минути, като периодично се маха пяната....
Ориз с диви печуркиОриз с диви печурки
Прибавете виното и 3 чаши вода, след тях - замразените грах и царевица и нарязания на кубчета морков. След като започне да завира водата, прибавете и подправките....
Сладко от диви къпиниСладко от диви къпини
2
Подберете здрави и едри диви къпини. Измийте ги и оставете леко да се отцедят. През това време сложете тенджера на котлона и сипете в нея захарта. Долейте вода, колко да се получи гъст захарен сироп - 2/3-1 ч.ч....
Туршия от диви крушиТуршия от диви круши
Туршия от диви круши е превъзходно мезе за ракия....
Конфитюр от диви крушиКонфитюр от диви круши
Ако крушите пуснат много малко сок, не слагам вода, а направо във фурната и при топенето на захарта този сироп е достатъчен. Конфитюр от диви круши сервирам към палачинки, мекици и др....
Диви гълъби по египетскиДиви гълъби по египетски
Отцежда се на салфетки от излишната мазнина и се сервира с резенчета лимон....
Пандишпановата торта на РудолфПандишпановата торта на Рудолф
2
Измазваме със сметана цялата торта и украсяваше с ягоди, разрязани на половинки, и прясна мента. По желание може да се добавят ядки към сметановата торта. Пандишпановатата торта на Рудолф е готова....
Бърканата торта на леляБърканата торта на леля
1
Бърканата торта на леля е готова....
Бъркана торта на БабаБъркана торта на Баба
Горещата готова торта поръсете с пудра захар. Вкусна и сочна торта на баба!...
Черната торта на бабаЧерната торта на баба
3
Черната торта на баба е готова....
Бишкотената торта на мамаБишкотената торта на мама
Украсете бишкотената торта по ваш избор. Приберете в хладилника и оставете да стегне за няколко часа. Бишкотенатата торта на мама е готова....
Бишкотената торта на ЙолиБишкотената торта на Йоли
Разбиваме млякото и добавяме бурбонска ванилова захар и след това маскарпоне, също и инстантното капучино и разбъркваме до получаване на хубава хомогена смес....