Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кратка биография на Ема ТомпсънКратка биография на Ема Томпсън
Eма Томпсън е родена на 15 април 1959 г. в Лондон, Англия в семейство на актьори. С този занаят се занимават дори нейните брат и сестра....
Ема Томпсън въстана срещу социалните мрежиЕма Томпсън въстана срещу социалните мрежи
Томпсън остро критикува това публикуване на всякаква информация – от лична такава до споделяне на това с какво точно се занимава човек в момента....
Съвети за красота от Ема ТомпсънСъвети за красота от Ема Томпсън
Това е и позицията на актрисата Ема Томпсън. Тя твърди, че изобщо не е суетна и това я е предпазило от масовата хипноза на пластичната хирургия....
Лазаня по българскиЛазаня по български
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Тирамису по българскиТирамису по български
13
Готовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора. В квадратна, правоъгълна, форма слагаме на дъното малко крем. Отгоре нареждаме 1/2 от бишкотите, които за кратко сме потопили в кафето с рома....
Тортия по българскиТортия по български
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Шакшука по българскиШакшука по български
По желание шакшука се поръсва със сирене и нарязан магданоз....
Тирамису по българскиТирамису по български
13
Готовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора. В квадратна, правоъгълна, форма слагаме на дъното малко крем. Отгоре нареждаме 1/2 от бишкотите, които за кратко сме потопили в кафето с рома....
Тортия по българскиТортия по български
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Талиатели Карбонара по българскиТалиатели Карбонара по български
Талиатели Карбонара по български се сервират, като се поръси с пермезан или кашкавал. Приятен Апетит :)...
Сос Ремулад по българскиСос Ремулад по български
Добавете цеденото кисело мляко, но лъжица по лъжица, като бъркате постоянно. Посолете сместа и поръсете със ситно нарязаните белтъци, копър и магданоз....
Салата ЕмаСалата Ема
Киселите краставички се нарязват и се нареждат в подходяща чиния. Върху тях се слага нарязаното червено зеле и пушено месо. Добавят се кашкавалът и салатата Асберг. Салатата се овкусява със сол, оцет и олио. Залива...
Торта ЕмаТорта Ема
7
Украсяваме по желание с течен шоколад, шоколадови стърготини, орехи или кокосови стърготини. Прибираме в хладилник за да се охлади....
Доматена супа по индийски с кюфтенца по българскиДоматена супа по индийски с кюфтенца по български
1. В тенджера или дълбок тиган се сипва зехтин или олио, в което се запържва лукът с нарязаните на ситно чесън и моркови. Добавя се джинджифилът и кърито и се разбърква. 2. Добавят се доматите и солта. Оставя се да се...
Агнешки бут по български в китайска маринатаАгнешки бут по български в китайска марината
Изваждаме от марината и подправяме с типични български подправки. Нарязваме лука. Подреждаме в тава и печем дълго в умерена фурна (около 3 часа). Колкото по-дълго се пече агнешкото, толкова по-крехко ще стане....
Имамбаялдъ по манастирскиИмамбаялдъ по манастирски
Имамбаялдъ по манастирски се пече в силна фурна, докато остане на мазнина. Имамбаялдъта по манастирски се поднася с топъл селски хляб, люта чушка. Консумира се както като топло ястие, така и като студено мезе....
Гълъби по манастирскиГълъби по манастирски
По желание поднасяме ястието, аранжирано със зеленийки. Гълъбите по манастирски са готови....
Гъби по МанастирскиГъби по Манастирски
Гъбите по Манастирски са много вкусни!...
Яхния по манастирскиЯхния по манастирски
1
Яхнията по манастирски е много вкусна....
Боб по манастирскиБоб по манастирски
6
В тенджера със студена вода сложете боба да заври заедно с 1 глава нарязан на едро лук. Щом заври се прибавят нарязаните на ситно лук, чушки и моркови. Малко преди бобът да е готов се посолява, подправя се с джоджен и шарена...
Леща по манастирскиЛеща по манастирски
1
Лещата по манастирски е готова....
Джолан по манастирскиДжолан по манастирски
1
Залейте джолана с подсолена вода. Добавете дафиновия лист и бахара и варете до пълна готовност. Отцедете месото, обезкостете го и го нарежете на дребни късчета. Загряваме мазнината и запържваме за кратко лука и гъбите,...
Кюфтенца по манастирскиКюфтенца по манастирски
Поднесете кюфтенцата по манастирски с малко скълцан магданоз....
Паприкаш по манастирскиПаприкаш по манастирски
1
Изпичате пиперките, обелвате ги, почиствате ги от дръжките и семената и ги нарязвате на парченца. Стривате чесъна с малко сол, прибавяте оцета, виното и 1 с.л. олио. Разбърквате и заливате с тази смес пиперките. Почиствате...
Ориз по манастирскиОриз по манастирски
5
Отделно в по-голям съд загрейте 80-100 мл олио и запържете последователно накълцания лук, нарязаните на кубчета моркови и чушка, нарязаните на филии гъби....