Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кратка биография на Ема Томпсън
Eма Томпсън е родена на 15 април 1959 г. в Лондон, Англия в семейство на актьори. С този занаят се занимават дори нейните брат и сестра....
Ема Томпсън въстана срещу социалните мрежи
Томпсън остро критикува това публикуване на всякаква информация – от лична такава до споделяне на това с какво точно се занимава човек в момента....
Съвети за красота от Ема Томпсън
Това е и позицията на актрисата Ема Томпсън. Тя твърди, че изобщо не е суетна и това я е предпазило от масовата хипноза на пластичната хирургия....
Лазаня по български
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Тирамису по българскиГотовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора.
В квадратна, правоъгълна, форма слагаме на дъното малко крем. Отгоре нареждаме 1/2 от бишкотите, които за кратко сме потопили в кафето с рома....
13
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
30
Тирамису по българскиГотовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора.
В квадратна, правоъгълна, форма слагаме на дъното малко крем. Отгоре нареждаме 1/2 от бишкотите, които за кратко сме потопили в кафето с рома....
13
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
30
Талиатели Карбонара по български
Талиатели Карбонара по български се сервират, като се поръси с пермезан или кашкавал.
Приятен Апетит :)...
Сос Ремулад по български
Добавете цеденото кисело мляко, но лъжица по лъжица, като бъркате постоянно.
Посолете сместа и поръсете със ситно нарязаните белтъци, копър и магданоз....
Салата Ема
Киселите краставички се нарязват и се нареждат в подходяща чиния. Върху тях се слага нарязаното червено зеле и пушено месо.
Добавят се кашкавалът и салатата Асберг.
Салатата се овкусява със сол, оцет и олио. Залива...
Торта ЕмаУкрасяваме по желание с течен шоколад, шоколадови стърготини, орехи или кокосови стърготини.
Прибираме в хладилник за да се охлади....
7
Доматена супа по индийски с кюфтенца по български
1. В тенджера или дълбок тиган се сипва зехтин или олио, в което се запържва лукът с нарязаните на ситно чесън и моркови. Добавя се джинджифилът и кърито и се разбърква.
2. Добавят се доматите и солта. Оставя се да се...
Агнешки бут по български в китайска марината
Изваждаме от марината и подправяме с типични български подправки. Нарязваме лука. Подреждаме в тава и печем дълго в умерена фурна (около 3 часа).
Колкото по-дълго се пече агнешкото, толкова по-крехко ще стане....
Имамбаялдъ по манастирски
Имамбаялдъ по манастирски се пече в силна фурна, докато остане на мазнина.
Имамбаялдъта по манастирски се поднася с топъл селски хляб, люта чушка.
Консумира се както като топло ястие, така и като студено мезе....
Гълъби по манастирски
По желание поднасяме ястието, аранжирано със зеленийки.
Гълъбите по манастирски са готови....
Боб по манастирскиВ тенджера със студена вода сложете боба да заври заедно с 1 глава нарязан на едро лук. Щом заври се прибавят нарязаните на ситно лук, чушки и моркови. Малко преди бобът да е готов се посолява, подправя се с джоджен и шарена...
6
Джолан по манастирскиЗалейте джолана с подсолена вода. Добавете дафиновия лист и бахара и варете до пълна готовност. Отцедете месото, обезкостете го и го нарежете на дребни късчета.
Загряваме мазнината и запържваме за кратко лука и гъбите,...
1
Паприкаш по манастирскиИзпичате пиперките, обелвате ги, почиствате ги от дръжките и семената и ги нарязвате на парченца. Стривате чесъна с малко сол, прибавяте оцета, виното и 1 с.л. олио. Разбърквате и заливате с тази смес пиперките.
Почиствате...
1
Ориз по манастирскиОтделно в по-голям съд загрейте 80-100 мл олио и запържете последователно накълцания лук, нарязаните на кубчета моркови и чушка, нарязаните на филии гъби....
5