Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Патешки езици с джинджифил
Ястието се оставя да къкри 2 минути на огъня и се добавя настърганият джинджифил. Разбърква се и се оттегля от котлона....
Свински езици с винен сос
Добре почистените свински езици се заливат с подсолена вода и заедно с корените за супа се варят до готовност. По желание можем да ги обелим, но можем да ги оставим и с ципата....
Свински езици в сос с хвойна
Докато са топли, сварените езици се обелват и се нарязват на филийки. Поставят се в тавичка. Езиците се заливат с готовия сос.
Ястието се пече около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна....
Предястие от свински езици и зеленчуци
Измиваме езиците и сваряваме. Отделно сваряваме и почистените и белени зеленчуци , за да не се оцветяват по време на варене.
В купа смесваме сварените, обелени от ципата езици, картофите и сварените яйца....
Свински езици в сос с хвойна
Докато са топли, сварените езици се обелват и се нарязват на филийки. Поставят се в тавичка. Езиците се заливат с готовия сос.
Ястието се пече около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна....
Овчи езици по френски
Размийте брашното в малко вода, изсипете го в останалата вода и когато заври, пуснете езиците и ги варете 15 мин....
Пържен мозък за мезе
Сварете ги за 5-6 минути, отцедете ги добре.
Загрейте маслото и олиото в тиган на умерен огън. Изпържете мозъка и от двете страни.
Посолете и поднесете мезето топло.
Пърженият мозък за мезе е много вкусен....
Пълнени телешки езици
Добре измитите и леко подсолени езици слагаме да врят във водата с моркова, целината, сол и оцет.
Като омекне месото, обелваме го и го разрязваме по дължина....
Салата от млад грахЗа разкош можем да украсим с листа от мента или джоджен, или каквото ни харесва....
2
Млад зелен фасул плакия
Налива се олиото и продуктите се оставят да се задушават на тих огън, като от време на време тенджерата се разклаща, за да не загори фасулът.
При нужда може да долеете 1 к.ч. гореща вода....
Салата от млад чесън
Може да приготвите и повече салата, която ще ви стигне за дълго време, стига да я съхранявате в хладилник.
Почистете стръковете пресен чесън и всеки от тях наржете на три парчета....
Учете децата си да готвят
За да постигна това, инструкциите за готвене имат три нива в моето домакинство:
Най-елементарен е етапът на наблюдение, когато бебета и малки деца гледат родителите си да приготвят храната редовно....
Храните, които поддържат мозъка млад
Но тялото ни я обича много – те пряко предпазват мозъка от увреждане....
Как да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Дебеланковците имат по-малък мозък
Оказва се, че затлъстелите хора имат 8% по-малко мозъчна тъкан в сравнение с хората с нормално тегло....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Хелоуин мозък
С клечка за зъби започваме да правим каналите на мозъка.
След като сме готови, започваме да изливаме сироп от ягоди, като потапяме клечката в сиропа и минаваме по каналите, така че да се оцветят....
Гювеч Да си оближеш пръститеЗахлупете и върнете за десетина минути във фурната. Поръсете с нарязан магданоз.
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
Тригуни Да си оближеш пръститеЗаливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....