Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо сокът от череши е толкова полезен?Защо сокът от череши е толкова полезен?
Благодарение на лечебните си свойства сокът от плодове от череши е много полезен при подагра и артрит....
Защо сокът от моркови е толкова полезенЗащо сокът от моркови е толкова полезен
Както всички знаем, сокът от плодове и зеленчуци е много полезен. Сокът от моркови се счита за изключителен заради количеството калий, който доставя....
Защо сокът от цвекло е толкова полезен за женитеЗащо сокът от цвекло е толкова полезен за жените
Вижте защо сокът от цвекло е толкова полезен за жените! Дамите често страдат от анемия. Една от най-добрите напитки за предпазване от това състояние е именно сокът от цвекло....
Хуск - защо е толкова полезен?Хуск - защо е толкова полезен?
Състав и свойства на хуск По-голямата част от хуска се състои от разтворими фибри (~ 75% ), които служат като място за размножаване на полезна чревна микрофлора....
Защо тараторът е толкова полезен?Защо тараторът е толкова полезен?
Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
Помело - защо е толкова полезно?Помело - защо е толкова полезно?
Полезни свойства на помелото По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства: - В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
Червен лук - защо е толкова полезен?Червен лук - защо е толкова полезен?
Трябва да се добавят също витамините от група В - В1, В2, В5, В6, както и полезни вещества като йод и желязо....
Жасминов чай - защо е толкова полезенЖасминов чай - защо е толкова полезен
Жасминът е растение, което има много полезни действия за организма....
Защо е толкова полезен черният чайЗащо е толкова полезен черният чай
От растението Camellia sinensis се добиват трите вида най-полезен чай в света. Те са черен, бял и зелен. Разликата идва от времето на бране и ферментацията, на която се подлагат листата....
Ето защо нахутът е толкова полезен!Ето защо нахутът е толкова полезен!
Това е и причината да е толкова харесван от вегетарианците. Когато се комбинира с пълнозърнести култури, нахутът осигурява същото количество протеини, както и месото....
Защо през лятото болят очитеЗащо през лятото болят очите
Раздразнението на очите е характерно за лятото....
Мента - защо е толкова полезна?Мента - защо е толкова полезна?
Защо ментата е толкова полезна Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
Защо сокът от нар е полезен за жените?Защо сокът от нар е полезен за жените?
Сокът съдържа полезни диетични фибри, пепел, вода. Хранителна стойност на 100 грама продукт: Въглехидрати - 6%; Протеин - 3%; Мазнини - 1%; Общото количество калории е 63 Kcal....
Сокът от диня се превръща в горивоСокът от диня се превръща в гориво
Сокът от диня може да стане източник на биогорива на основата на алкохоли, получени от естествени източници....
Сок от лайм - защо е толкова полезенСок от лайм - защо е толкова полезен
Полезни свойства на лайма и неговия сок Този състав определя ползите за здравето от лайма. Ето някои от тях. 1....
Защо кефирът е толкова полезен за жените?Защо кефирът е толкова полезен за жените?
Така е, защото не знаете колко полезен е той. Тази ферментирала млечна напитка, която се получава благодарение на специален вид гъби, съдържа многобройни полезни вещества и има благотворно влияние върху здравето....
Защо страдаме от диария през лятотоЗащо страдаме от диария през лятото
А, разбира се, лятото е сезонът, в който най-много посещаваме такива меса....
Магарешко мляко - защо е толкова полезно?Магарешко мляко - защо е толкова полезно?
Магарешкото мляко е полезно за хора с чувствителна кожа, забавя процеса на стареене, повишава имунитета....
Защо билката безсмъртниче е толкова полезнаЗащо билката безсмъртниче е толкова полезна
Безсмъртниче (Helichrysum) е многогодишно растение, което се използва активно в народната медицина. За медицински цели се използват съцветия с дръжки. Събирането се извършва в началото на цъфтежа в чисти екологични...
Защо жълтата леща е толкова полезна?Защо жълтата леща е толкова полезна?
Вижте още полезна информация за оранжева леща и зелена леща....
Червени чушки - защо са толкова полезниЧервени чушки - защо са толкова полезни
Несъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
Защо пикантната храна е толкова полезна?Защо пикантната храна е толкова полезна?
Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Защо сушените ябълки са толкова полезни?
Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?
Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Растителни лигнани – защо са толкова полезни?
Вероятно не сте чували за растителните лигнани. Причината е, че здравословните им ползи станаха ясни сравнително скоро, а самите те тепърва набират популярност. Какво са растителните лигнани? Те представляват вид съставки...